Læsetid: 5 min.

Trump tilbyder briterne venskab efter Brexit, men det bliver langt fra gratis

Der er høj bølgegang, allerede inden præsident Trump er ankommet på sit statsbesøg i Storbritannien. Brexit og ’det særlige forhold’ bliver omdrejningspunkter for Trumps kontroversielle charmeoffensiv
Boris Johnson bør blive De Konservatives nye leder og Storbritanniens nye premierminister. Det udtaler den amerikanske præsident Donald Trump, som dermed højst usædvanligt blander sig i britiske politiske anliggender. Trumps indblanding møder da også kritik fra flere sider i Storbritannien.

Boris Johnson bør blive De Konservatives nye leder og Storbritanniens nye premierminister. Det udtaler den amerikanske præsident Donald Trump, som dermed højst usædvanligt blander sig i britiske politiske anliggender. Trumps indblanding møder da også kritik fra flere sider i Storbritannien.

Toby Melville / Ritzau Scanpix

3. juni 2019

Når Donald Trump mandag eftermiddag drikker te med dronning Elizabeth i Buckingham Palaces have, vil præsidentens selvtillid nok have fået en ekstra nøk, for USA’s særlige forhold til Storbritannien blæser amerikanerens vej. Det britiske politiske system er i knæ, og briterne har brug for venner og handelspartnere i kølvandet på Brexit. USA kan og vil levere begge dele, men det bliver ikke gratis.

Trumps officielle besøg i Storbritannien kommer på et opportunt tidspunkt for præsidenten, og det vil give rig lejlighed til at opsøge de fotolejligheder med pomp og pragt, som kan vise amerikanerne, at deres stormomsuste præsident på trods af kritik hjemme hyldes på behørig vis i udlandet.

Det tre dage lange statsbesøg, der foruden besøg hos dronningen også vil byde på samtaler med den snart forhenværende premierminister Theresa May, vil være fuld af pomp and circumstance, blandt andet vil den britiske flåde i morgen levere et show til ære for præsidenten på 75 årsdagen for D-Day ud for Portsmouths kyst.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Christian Mondrup
  • Eva Schwanenflügel
  • Kim Folke Knudsen
  • Marianne Stockmarr
Alvin Jensen, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Her ser vi så endnu et eksempel på hvad vælgerne får, når de stemmer på Dansk Folkeparti.

Det nationalistiske og ikke liberale parti Dansk Folkeparti jublede den gang Donald Trump blev Præsident i USA. Der var ikke antydningen af kritik fra Dansk Folkepartis ledelse kun ukritisk jubel.

Hvad får vi så med Donald Trump.

1. Et NATO medlemsskab, hvor det er helt åbent og usikkert om USA vi opfylde sin forpligtelse til at komme et NATO medlem til undsætning i tilfælde af krig. Trump og Trumps luner bestemmer.

2. Frihandel er noget vi skal afskaffe. Nu har Donald Trump indledt en handelskrig mod Kina delvist velbegrundet, mod Indien, mod Mexico og for ikke så lang tid siden, så var han også på krigsstien overfor Canada. America First and nothing more. Dansk Folkeparti må så gå efter den overbevisning, at America First automatisk indebærer Denmark First. Naiviteten længe leve i det populistiske danske parti Dansk Folkeparti.

3. Donald Trump nøjes ikke med at kalde folk for klimatosser. Han har meldt USA ud af de globale klimamål nedfældet i Paris Aftalen. Han er optaget af olieudvinding og den miljøødelæggende gravning efter olieholdigt sand, som ødelægger naturen på linie med brunkulsudvinding.

4. Donald Trumps ideolog Steve Bannon har slået sig ned som finansiel støtte til Marine Le Pens Front National. Han rejser rundt i Europa for at fremme de nyfascistiske bevægelser og støtte dem ved forskellige arrangementer. I Frankrig har det vakt betydelig irritation, at Steve Bannon på den måde blander sig i et andet lands valgkamp.

5. Donald Trump ønsker EU nedlagt ved førstkommende lejlighed og erstattet af det globale amerikanske storhedsvanvid America First. Han vil spille nationerne ud mod hinanden og opbygge et net af satellitstater, der skal hoppe og danse efter hans pibe. Det er næsten ligeså godt, som at være æresmedlem af Warszawa Pagten. Blot skal der hoppes og danses efter Sovjetunionens pibe.

6. Donald Trump har bramfrit udtalt, at han gerne ser Nigel Farage BREXIT PARTIET overtage EU forhandlingerne om Brexit, som pt. er afsluttet. Donald Trump mener, at GB bare skal løbe fra regningen og ikke betale deres skyldige medlemsbidrag, så længe de er medlem af EU. Det minder om Danske Bank og andre af de store svindlere, som har travlt med at hvidvaske grumsede pengetransaktioner og som gør alt for at undslå sig og sine kunder for beskatning.

7. Donald Trump meddelte i år 2017 sin åbenlyse sympati for hvide racister og Ku Klux Klan tilhængere, der angreb en borgerrettighedsdemonstration i Charlottesville.

8. I Donald Trumps USA undergraves kvinders ligestilling, rettigheder og respekt af flere og flere forbud mod abort i de forskellige stater. Donald Trump er indbegrebet af en mandchauvinist, som hader moderne kvinder og alt hvad der smager af ligebehandling mellem mænd og kvinder.

9. Donald Trump har med hans forslag om at flytte USA ambassade til Jerusalem og anerkende den israelske besættelse af Golan Højderne bidraget til at øge spændingen i regionen.

10. Hvis vi skal overholde Donalds Trumps ønsker til vores NATO forsvarsbudget, så bliver der ikke råd til minimumsnormeringer i daginstitutionerne, bedre forhold i Ældreomsorgen og bedre forhold for de handicappede. Det vil koste Danmark et to ciffret mia.beløb, at indfri Donald Trumps ønsker til det danske forsvarsbudget.

Sådan er der så meget, når vi taler om Dansk Folkepartis varme allierede. De har en udenrigspolitik og den er optaget af at dyrke de stærke autoritære og antidemokratiske ledertyper, som Marine Le Pen, Nigel Farage, Donald Trump, Viktor Orban, og Matteo Salvini. Ja Dansk Folkepartis forsvarsordfører Fru Marie Krarup har stor forståelse for Vladimir Putins udenrigspolitik.

Nej Dansk Folkeparti er med de allierede en fjende af den frie verdenshandel, en fjende af liberalismen en fjende af det internationale samarbejde. Dansk Folkeparti tilhører ikke den blå blok med sin egen nationalistiske øde ø, som partiet nu må dele med deres trosfæller i Nye Borgerlige og hos Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen.

Blindt og fanatisk had til islam driver det hele intet andet. Lad endelig flokken af hyænepartier: DF, Nye Borgerlige, og Stram Kurs fare i flæsket på hinanden med krav om stadig flere stramninger overfor udlændinge og flere udvisninger. Der er ingen ende på hvor meget de tre partier i fællesskab ikke kan skrue op for fremmedfrygt og fremmedhad.

Det er de internationale venner for Danmark, som I vælger, hvis i sætter kryds ved Dansk Folkeparti til Folketingsvalget: Onsdag den 5. Juni 2019.

Fortsat God Valgkamp

VH
KFK
Klimatosse og Socialliberal.

Carsten Wienholtz, Alvin Jensen, Harald Strømberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Steve Bannon kalder sig Trumps udsendte i europa. Warszawa Pagten findes ikke mere, men forsvandt for 30 år siden.

Eva Schwanenflügel

PS. Der bliver muligvis ikke så mange foto-opportune øjeblikke, al den stund demonstrationerne mod Trumps tilstedeværelse vil fylde en hel del ;-)

Til forskel for vores pinagtigt underdanige regeringsledere og krybende EU-bureaukrati, mon så ikke at det bliver den britiske befolkning, der for første gang giver fingeren for fuld blæs til Trump fra hele Europa. Ja, det vil vel egentlig allerede være den anden gang, Og mon ikke de vil genbruge den oppustelige Donald......Se det ville gøre briterne til alles darlings igen!

Flemming Berger, Alvin Jensen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

@Eva Schwanenfügel
Ahr, mon ikke bare det britiske politi kontakter det danske politi - de har jo masser af erfaring med gemme demonstrationer væk ;)

Alvin Jensen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Rolf Andersen

He he, det får de nok ikke så meget ud af, der bliver over en kvart million demonstranter..
De skulle transportere mange skibsladninger med salatfade på den konto ;-)

jan henrik wegener

Knas mellem allierede og åben konflikt er dog langt fra noget enestående historisk set. Så vidt jeg da kan bedømme det. Mon ikke det er meget normalt at spørgsmålet om hvem der bestemmer hvad, og om hvorvidt ét medlem kan dominere de andre på et eller andet tidspunkt kommer op? Hvor meget "hakkeorden" der er var da fra oldtiden et spørgsmål der ledte til krig mellem forbundsfæller.