Læsetid: 9 min.

I Venezuela koster sikker sex mere end en månedsløn

Venezuela er blevet et moderne casestudie. Siden begyndelsen af landets økonomiske krise er adgangen til præventionsmidler faldet med 90 procent. Sikker sex koster flere måneders mindsteløn, og afbrydelse af en graviditet er ulovligt og farligt. Konsekvensen er flere teenagemødre, forladte spædbørn, ulovlige aborter og et akut problem med mødre, der dør
I årevis er kondomer og p-piller blevet uddelt gratis fra Venezuelas lægehuse, men udbuddet er skrumpet i takt med regeringens pengekasse. Etablerede kondommarkeder og alle typer af p-piller er i løbet af de sidste par år generelt forsvundet fra apotekerne.

I årevis er kondomer og p-piller blevet uddelt gratis fra Venezuelas lægehuse, men udbuddet er skrumpet i takt med regeringens pengekasse. Etablerede kondommarkeder og alle typer af p-piller er i løbet af de sidste par år generelt forsvundet fra apotekerne.

Fabiola Ferrero

24. juni 2019

CARACAS – 19-årige Verónica har kun fortalt om aborten til en god veninde, for de fleste, hun kender, ser abort og barnemord som identiske størrelser, siger hun.

»Jeg ved ikke, hvad jeg kan risikere, hvis min familie får at vide, hvad jeg gjort. Men det vil helt sikkert skabe problemer for mig. Når mine mostre ringer, formaner de altid: ’Vær nu forsigtig og sørg for, at du ikke bliver gravid – du ved, hvor svært det er at forsørge børn i Venezuela for tiden.’«

Verónica, som egentlig hedder noget andet, er klædt i en kort blomstret kjole. Hun låser sin cykel fast til en låge, og vi sætter os på en café. Bilhorn og busmotorer støjer omkring os. I baggrunden skimtes en skyline af himmelstræbende modernistiske bygninger som påmindelse om forgangne storhedsdage i olienationen og dens hovedstad. I dag er Venezuela mere kendt for sine tomme butikshylder.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Johnny Christiansen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
David Zennaro, Johnny Christiansen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu