Læsetid: 1 min.

Viktor Orbán slår tilbage på EPP

»Komplet nonsens,« siger den ungarske premierminister til anklagerne fra EPP-gruppens ’tre vise mænd’, som er i gang med at undersøge Orbán og hans partis demokratiske sindelag for at finde ud af, om han skal smides ud af gruppen
15. juni 2019

Viktor Orbán har ikke tænkt sig at lade kritikken fra sin gruppe i Europa, den kristenkonservative EPP, stå uimodsagt.

Det viste den ungarske premierminister i denne uge, da han sendte et ni sider langt brev til den arbejdsgruppe i EPP, som er i gang med at undersøge, om Orbán og hans parti Fidesz kan blive i gruppen. Det har de været i gang med siden marts, hvor EPP suspenderede Fidesz efter anklager om udemokratisk lovgivning, korruption samt hadske udtalelser om andre EPP-medlemmer og EU generelt. Sådan skriver mediet POLITICO.

POLITICO er kommet i besiddelse af brevet, som Orbán har stilet til ’de tre vise mænd’, som undersøgerne er blevet kaldt. Brevet er et direkte svar på en række anklagepunkter, som de tre har rettet mod Orbán.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det ville være en god og hæderlig journalistisk praksis at fortælle læserne, hvordan Orban og Fidez opfatter og definerer det illiberale demokrati. Informations læsere trænger, tror jeg, til reel information, fremfor dæmoner og selv-fabrikerede spøgelser.