Læsetid: 15 min.

Alexandria Ocasio-Cortez i samtale med Greta Thunberg: ’Håb smitter’

Den ene er USA’s yngste kongreskvinde nogensinde, den anden en svensk skolepige. To af de mest betydningsfulde stemmer i klimadebatten mødes for første gang
Den ene er USA’s yngste kongreskvinde nogensinde, den anden en svensk skolepige. To af de mest betydningsfulde stemmer i klimadebatten mødes for første gang
12. juli 2019

Alexandria Ocasio-Cortez kommer en smule forsinket ind i et møderum på sit valgkredskontor i Queens, New York. Greta Thunberg befinder sig i sit hjem i Sverige, hvor hendes far tester videolinket, mens teenageren venter i baggrunden. De to aktivister har aldrig før mødtes eller talt sammen, men som to af klimakampens mest kendte stemmer er de yderst bevidste om hinandens eksistens.

Den nu 16-årige Thunberg blev sidste år katapulteret ind på verdensscenen, da hun begyndte at strejke fra skole hver fredag for at stå uden for det svenske parlament i protest mod politikernes manglende handling over for klimakrisen og satte gang i en international bevægelse: skolestrejke for klimaet, som millioner af børn har tilsluttet sig.

Ocasio-Cortez, demokraternes repræsentant i New Yorks 14. kongresdistrikt, er med sine 29 år den yngste kvinde, der nogensinde har siddet i Kongressen, og hendes valgsejr over en af de veletablerede kandidater i 2018 rystede den gamle politiske orden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Niels Duus Nielsen
 • Gert Romme
 • Steen K Petersen
 • Olaf Tehrani
 • Alvin Jensen
 • Kurt Nielsen
 • Carsten Munk
 • Marianne Stockmarr
 • ingemaje lange
 • Jakob Trägårdh
 • Ervin Lazar
 • Jens Thaarup Nyberg
 • Niels-Simon Larsen
 • Oluf Husted
Niels Duus Nielsen, Gert Romme, Steen K Petersen, Olaf Tehrani, Alvin Jensen, Kurt Nielsen, Carsten Munk, Marianne Stockmarr, ingemaje lange, Jakob Trägårdh, Ervin Lazar, Jens Thaarup Nyberg, Niels-Simon Larsen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Fantastisk samtale.

Karsten Lundsby, birgitte andersen, Niels Duus Nielsen, Oluf Husted, John Andersen, Gert Romme, Olaf Tehrani, Steen Sohn, Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr, Jakob Trägårdh, Ervin Lazar, Ete Forchhammer , Tommy Flugt og Niels Bent Johansen anbefalede denne kommentar