Læsetid: 4 min.

Amazon anklages for at smadre Whole Foods’ virksomhedskultur

For to år siden overtog internetgiganten USA’s største supermarkedskæde for økologiske produkter – i dag klager medarbejdere over reallønsnedgang, stress, underbemanding og forvandlingen af deres arbejdsplads til trækplaster og leveringsorgan for Amazons egne tjenester og tilbud
I interviews med 24 Whole Foods-ansatte i supermarkeder over hele USA beskriver medarbejderne et stadig mere presset arbejdsmiljø, der har ført til nedbrydning af den tidligere medarbejdertrivsel i Whole Foods.

I interviews med 24 Whole Foods-ansatte i supermarkeder over hele USA beskriver medarbejderne et stadig mere presset arbejdsmiljø, der har ført til nedbrydning af den tidligere medarbejdertrivsel i Whole Foods.

Richard B. Levine

19. juli 2019

For to år siden blev Whole Foods Market, den største fysiske salgskanal for økologiske og naturlige fødevarer i USA, opkøbt af internetgiganten Amazon for 90 milliarder kr.

Overtagelsen har øjensynlig fået omfattende følger for virksomhedskulturen, for nu beklager flere ansatte i supermarkedskæden sig over, hvad de betegner som en markant forringelse af deres arbejdsvilkår.

Deres klagepunkter omfatter utilfredshed med øget arbejdsgiverpres for at markedsføre Amazon-medlemskaber og -tilbud, kronisk underbemanding og øgede arbejdsbyrder foruden en reallønsnedgang for medarbejdere, der sættes ned i tid. Ganske vist indførte Amazon ved overtagelsen en minimumsløn på 15 dollar. Men samtidig reducerede den nye ledelse arbejdstiden fra i gennemsnit 30 timer til 20 timer om ugen for deltidsansatte og fra 37,5 timer til 34,5 timer for fuldtidsansatte.

I interviews med 24 Whole Foods-ansatte i supermarkeder over hele USA beskriver medarbejderne et stadig mere presset arbejdsmiljø, der har ført til nedbrydning af den tidligere medarbejdertrivsel i Whole Foods.

De interviewede ønsker af frygt for repressalier ikke at stå frem ved navns nævnelse.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Mortensen
  • ingemaje lange
  • Steffen Gliese
  • David Zennaro
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Bjørn Pedersen
  • Peter Beck-Lauritzen
Carsten Mortensen, ingemaje lange, Steffen Gliese, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Boykot kunne hjælpe på Amazons adfærd/fremfærd, så prøv det!

Carsten Mortensen, ingemaje lange, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Typer som Bezos tror at de ikke står til ansvar for andre end dem selv fordi de er "jobskabere". Det er en socialdarwinistisk logik om at der er brug for en overklasse til at lede samfundet, og at enhver forsøg på at underminere denne overklasses privilegier, udbytning og udnyttelse er et angreb på "fremskridt", på samfundsordenen, på stabiliteten.

Og verdens regeringer giver typer som ham ret. Når loven er skabt til at give typer som Bezos og hans parasit-investorer et overskud de ikke har fortjent, har alle mennesker på kloden en helt naturlig ret til at bryde loven på alle tænkelige måder, der måtte stille Bezos til ansvar for hans grådighed.

Carsten Mortensen, Michael Waterstradt, ingemaje lange, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar