Læsetid: 2 min.

Boris Johnson skal sikre Brexit, genrejse De Konservative og vinde over Jeremy Corbyn

Der bliver ingen hvedebrødsdage for Storbritanniens kommende premierminister, Boris Johnson, der i sin takketale til partiet brugte akronymet DUD. Det står for ’Deliver Brexit’, ’Unite the party’ og ’Defeat Jeremy Corbyn’ og har været hans valgkampsmantra. Til lejligheden tilføjede han et ekstra E. »Min besked til alle tvivlerne: ’DUDE, we are going to energize the country,« sagde han
Boris Johnson virker mærkeligt rolig ved udsigten til de opgaver, der venter ham. Om det er et godt tegn for Storbritannien eller ej, skal vi snart finde ud af.

Boris Johnson virker mærkeligt rolig ved udsigten til de opgaver, der venter ham. Om det er et godt tegn for Storbritannien eller ej, skal vi snart finde ud af.

Henry Nicholls

24. juli 2019

Han er virkelig en særlig type, ham Boris Johnson. F.eks. klapper han med kluntede armbevægelser cirka halvt så hurtigt som alle andre. Det står dog klart, at han er af en helt anden kaliber end sin  forgænger, Theresa May.

For det første har han glimt i øjet, han har humor. Flere gange undervejs i sin takketale efter at det var blevet offentliggjort, at han havde vundet kampen om formandsposten, kunne han ikke dy sig for at fyre jokes af.

For det andet er han et energibundt, der på sin bevidst Churchill-agtige facon formåede at løfte stemningen i en sal fuld af partimedlemmer præget af måneders bitter intern politisk borgerkrig.

En indikation om den politiske linje?

Måske vil Boris vise sig som en mere one nation-konservativ leder, end nogle har frygtet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ole Rasmussen

Det som de konservative ikke forstår er, at de har udspillet deres rolle. Se rundet omkring i Europa. Der findes i fremgang stort set kun de fremmedfjendske sorte partiet og så de ny social liberale, som i Frankrig.

Michael Friis

Vægelsindet Jeremy Corbyn forestår nyvalg igen igen (gab). Heldigvis har han snart udspillet sin rolle i UK. Ingen ved hvad han vil og mener og er efterhånden lidt ligeglade...Han synes at gå fra at være en farlig socialist til en ligegyldig parentsen i Labours liste af ledere.
Jeg troede faktisk, at han havde en chance for at lande PM posten. Han mindede mig om vores egen Villy Søvndal... og bliver ved med det... en fuser..
Held og lykke til BoJo.. En mand med visioner.......Det bliver ikke kedeligt

Nils Bøjden

Nu er han ved at gøre sig uvenner med alle de gamle ministre. Og hvor stort er det hans flertal er sammen med DUP? 2 mandater? Interessant.

Nils Bøjden

@Michael Friis. Jeg tror at du her ret. Hvis den nye PM udskriver valg, står Soc.em uhyre svagt grundet tågehornet Corbyn hvis eneste holdning til Brexit indtil videre har være "Udskriv valg"

Jørgen Mathiasen

Corbyn har ikke noget valg: Han skal mindst en gang om ugen sige, at parlamentsvalg er hans største ønske, men han kan lige så lidt som Boris Johnson overbevise noget større antal mennesker om, at hans meldinger er sande.

Situationen i britisk politik har nået et nyt niveau af labilitet med den notoriske løgner og svindler Boris Johnson som PM, men efter en regeringsomdannelse, hvor en blanding af markedsradikalister, EU-hadere, populister, tilhængere af dødsstraf og meget andet fra højrefløjens katalog er blevet ministre, regner de fleste iagttagere med, at Johnson vil forsøge at skaffe sig et venligtsindet parlamentarisk grundlag gennem et parlamentsvalg, hvor hans modstandere i partiet ikke bliver genvalgt.

Udover et valg kan Corbyn ikke vente på det øjeblik, hvor han kan fremsætte en mistillidsdagsorden til regeringen. En vedtagelse forudsætter blot, at nogle konservative, - nemlig nogle af Johnsons talrige modstandere i eget parti, stemmer for den. De pågældende kan se frem til et efterår, hvor de må bekende kulør.