Læsetid: 5 min.

Demokraterne beder til, at Mueller vil kalde Trump en lovovertræder. Det sker næppe

Når den tidligere særlige anklager Robert Mueller onsdag skal til høring i Repræsentanternes Hus, vil Republikanerne have lettere spil end Demokraterne. Trumps partifæller skal blot have Mueller til at gentage sin konklusion om, at han ikke fandt beviser på en sammensværgelse med Rusland under den amerikanske valgkamp
Onsdag skal den tidligere særlige anklager Robert Mueller til høring i Repræsentanternes Hus. Her vil demokraterne forsøge at få ham til at indrømme, at Trump har brudt loven.

Onsdag skal den tidligere særlige anklager Robert Mueller til høring i Repræsentanternes Hus. Her vil demokraterne forsøge at få ham til at indrømme, at Trump har brudt loven.

Doug Mills

23. juli 2019

Det bliver op ad bakke for Demokraterne, når de onsdag formiddag amerikansk tid i Repræsentanternes Hus skal prøve at få tidligere særanklager, Robert Mueller, til at kalde præsident Donald Trumps bestræbelser på at lægge hindringer i vejen for undersøgelsen af hans valgkampagnes forbindelser til Rusland i 2016 for en strafbar lovovertrædelse.

Meget tyder faktisk på, at de republikanske udvalgsmedlemmer vil have lettere spil end demokraterne, mener Tom Patterson, professor i statskundskab og medier på Harvard Universitys Kennedy School of Government.

»Republikanerne skal bare have Mueller til at bekræfte konklusionen i rapporten, at han ikke var i stand til at finde beviser for en sammensværgelse mellem Trump-kampagnen og Rusland,« siger Patterson.

»Det er republikanernes trumfkort.«

Ifølge Patterson bliver det derimod en drøj opgave for demokraterne at få Mueller til at sige: – Ja, det er korrekt, at jeg ville have sigtet Trump for ulovligt at have obstrueret mine undersøgelser, hvis han ikke havde været præsident og bare en almindelig borger.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Niels Duus Nielsen
  • Morten Wieth
Thomas Tanghus, Niels Duus Nielsen og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Mon det går så nemt, republikanerne kan jo ikke allesammen være lige døve og blinde (det kan hævne sig). Trump er både adfærdsmæssigt og retorisk utilregnelig , grænsende til noget meget værre. Det hans parti siger ja til, er de også ansvarlige for fremover. De fejl Trump laver nu forsvinder ikke, fordi han forsvinder, som præsident. Ting tager tid at rette op. Obama brugte 8 år på at rydde op efter Bush og en del lykkedes ikke . Jeg er meget utryg ved Trump I USA og evt. Boris Johnsson i London og Putin i Rusland. Det er en grim cocktail.
Og med Ursula von der Leyden, får Boris kamp til sit uregerlige hår.

Karsten Lundsby og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Demokraternes leder Nancy Pelosi lader som om hun er stiv af skræk for at, den konkurrerende elites præsident Trump også vinder næste gang. Han udgør ligefrem en eksistentiel trussel......

Samtidigt skriver Trump-nørden Mitch McConnell på Twitter:
Leader McConnell@senatemajldr
I am glad the administration and Speaker Pelosi have reached a two-year funding agreement that secures the resources we need to continue rebuilding our armed forces. The next step is for the House and the Senate to pass this agreement so that President Trump can sign it into law.

Den eksistentielle trussel Trump skal bare have nogle flere penge til militær og overvågning, er
Pelosi´s konklusion.

Åh gud! Lad amerikanerne starte et nyt parti.........