Læsetid: 7 min.

Italien vil bygge en mur mod Slovenien for at dæmme op for en ny ’bølge af migranter’

Italiens højrenationale regering slår alarm over en fordobling i antallet af migranter, der ankommer til Italien via Balkan-ruten, samtidig med at EU-lande sender stadig flere afviste asylansøgere retur til Italien. Nu truer italienerne med at bygge en 243 km lang mur langs grænsen til Slovenien – præcis hvor man for 15 år siden fjernede en mur fra Den Kolde Krig
Fornylig var Salvini på besøg i Ungarn, hvor han sammen med den indvandrerfjendske premierminister Orbán besøgte det pigtrådshegn, ungarerne har opført ved grænsen mod Serbien.

Fornylig var Salvini på besøg i Ungarn, hvor han sammen med den indvandrerfjendske premierminister Orbán besøgte det pigtrådshegn, ungarerne har opført ved grænsen mod Serbien.

Ritzau/Scanpix

15. juli 2019

GORIZIA – Da først Mohammad Arslan var nået halvvejs op gennem Balkan begyndte færden at blive billig. For nu var der ikke andet for end bare at gå.

Indtil da havde det kostet ham 7.000 euro at nå fra hjemegnen i Punjab i Pakistan gennem Iran, Tyrkiet og frem til Grækenland, Nordmakedonien og Serbien i Europas sydøstlige hjørne. Transporten havde været dyr, og de personer, han kalder »guider«, tog sig vel betalt for at vise vej.

Den 24-årige købmandssøn havde været to år undervejs. Men fra Bosnien gik det hurtigt. Med rygsækken fyldt med mælk, hvidt brød og energidrikken Red Bull sluttede han sig til en gruppe på otte andre pakistanere. De begav sig af sted til fods og brugte GPS’en på deres mobiltelefoner til at finde vej.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
Christian Mondrup, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Martin Gøttske

Det er simpelt hen til at hulke over, hvis Italien sætter spærring op midt i Eurozonen og Schengen området.

Men vi danskere har ingen ret til brok - vi er ikke med i Euro'en og vi har en undtagelse overfor det retslige samarbejde .... så det må de selv rode med nede i EU, som vi gerne formulerer det.

Touhami Bennour

Ligesom dengang var verden delt i "Øst-Vest" ( kommunisme/kapitalisme) Er der en ny deling af Verden I "demokratisk- Reaktionær". Demokratiet bliver den modstander reaktionære skal bekempe. USA skal spille den rolle at bekempe demokratiet som dengang gjorde mod kommunismen. EU bliver på en eller anden måde påvirket af den konflikt .

Jesper Pedersen

"fordobling i antallet af migranter, der ankommer til Italien via Balkan-ruten"
Det kan ikke passe - Mutti-Merkel har da løst det problem, eller er der noget, jeg har misforstået?

Torben Lindegaard

@Jesper Pedersen

Fordoblingen er i forhold til 2018 -
der indtil nu i 2019 kommet 780 asylansøgere over grænsen til Italien fra Slovenien.

Det er i øvrigt Erdogan, der imod betaling har løst problemerne med Balkan-ruten.
Det er selvfølgelig helt fint at EU er med til at betale for de syriske, irakiske, afghanske etc. flygtninge & migranters ophold i Tyrkiet - no problemo.

En flodbølge af 780 forhutlede flygtninge! Gud fader bevares! Man søger vist med lys og lygte efter problemer.

Mærkelig trend i tiden mur- og dæmningsbyggeri. Jeg føler mig sært underholdt.

"Hele den liberale verdens omgang med Flygtningekonventionen er med den amerikanske forsker Stephen D.Krasners udtryk blevet 'organiseret hykleri' " (citeret fra Rune Lykkebergs "Vesten mod Vesten, s.412)