Læsetid: 5 min.

Joshua Wong: Kinas marionetdukke lyver, så demonstrationerne i Hongkong fortsætter

Joshua Wong er frontfigur i Hongkongs demokratikamp. Han undrer sig over bystyrets regeringschef, Carrie Lam, der har erklæret den kontroversielle lov om udlevering til Kina død, men ikke trukket den endeligt tilbage. Derfor fortsætter protesterne, siger Wong
Den blot 23-årige aktist Joshua Wong er blev en ledende figur i Hongkongs demokratikamp. Princippet om ’ét land, to systemer’, der er en slags politisk særstatus for Hongkong, er ved at blive brudt ned, siger Wong, der omdøber det til »ét land, halvandet system«.

Den blot 23-årige aktist Joshua Wong er blev en ledende figur i Hongkongs demokratikamp. Princippet om ’ét land, to systemer’, der er en slags politisk særstatus for Hongkong, er ved at blive brudt ned, siger Wong, der omdøber det til »ét land, halvandet system«.

Anthony Wallace

11. juli 2019

Hongkongs øverste politiske leder er lystløgner og en politisk marionetdukke styret af Kina.

»Carrie Lam er valgt af Beijing og ikke af folket i Hongkong, så hun lytter ikke til os‚« siger Joshua Wong om bystyrets regeringschef.

Trods sine blot 23 år er han en erfaren aktivist og om nogen symbolet på demokratibevægelsen i den tidligere britiske koloni. Og så er han fast besluttet på at fortsætte protesterne og de massedemonstrationer, der i en måneds tid har givet genlyd langt ud over det asiatiske finanscentrums grænser.

Carrie Lams forsøg på at gennemføre en lov om udlevering af personer i Hongkong til retsforfølgelse på det kinesiske fastland ramte en nerve af frygt, hvilket fik millioner på gaden og førte til besættelsen af hovedsædet for byens folkevalgte politikere.

I ugevis har Carrie Lam været tvunget i defensiven og kæmpet en uskøn kamp for at bevare kontrollen. Først forholdt hun sig tavs. Siden fulgte et løfte om at suspendere forslaget. Tirsdag gik hun videre og erklærede, at forslaget var begravet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • ingemaje lange
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, ingemaje lange og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karl Aage Thomsen

Nej, det er da dyreklart så længe hunde er farligere end ulve. De må nemlig skydes hele året, hvis de angriber landmandens dyr på markerne, medens ulve kan flænse alle de dyr den har lyst til, for den er jo fredet af Pia Kjærsgaards kllimatosser. Godav do.