Læsetid: 8 min.

Kvindedrab er blevet en national nødsituation i Frankrig og tre andre historier fra verden

I Frankrig diskuterer de endnu en gang, hvorfor så mange kvinder hvert år bliver slået ihjel af deres partnere. Indtil nu er 73 kvinder døde i år. I Paris har man holdt demonstrationer, og nu har regeringen for alvor taget problemet op
Kvinder protesterer i Paris mod de mange drab på kvinder, som begås af kvindernes partnere. Alene i år er 73 franske kvinder blevet slået ihjel på den måde.

Kvinder protesterer i Paris mod de mange drab på kvinder, som begås af kvindernes partnere. Alene i år er 73 franske kvinder blevet slået ihjel på den måde.

Ritzau/Scanpix

13. juli 2019

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Protestere imod »feminicides«

Klokken var cirka otte om morgenen den 27. juni, da en nabo i Lyon opdagede, at der hang en mand og dinglede fra et træ i en forhave på vejen.

Politiet blev fluks tilkaldt til det lille grå hus i byens nordlige forstad, men det var for sent. Den 43-årige mand havde hængt sig, og det stod snart klart hvorfor: Inde i huset fandt politiet liget af en 29-årig kvinde. Hendes kranie var knust, og ved siden af lå en hammer smurt ind i blod. Manden havde dræbt sin kæreste og så hængt sig i haven.

Den slags er slet ikke så ualmindeligt i Frankrig.

I weekenden samledes lidt over tusind demonstranter midt i Paris for at protestere imod »feminicides«, altså kvindedrab, hvor gerningsmanden er kvindens partnerer. Alene i år er 73 franske kvinder blevet slået ihjel på den måde – den unge kvinde i Lyon var offer nummer 73.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Mord herunder kvindemord er et minimalt problem i Vesteuropa - prøv at se på denne statistik:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_...

Til gengæld dør der ca. 1.500 mennesker mere i trafikken om året i Frankrig end i Storbritannien. Svarende til et typisk terrorangreb hver eneste dag.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_traffic-related_death...

De laveste mordrater ser man i Japan og Singapore ... de højeste i Venzuela, Honduras og El Salvador.

Til gengæld er de Mellemamerikanske og Caribiske mordere relativt mere skånsomme overfor kvinder, der slipper med at lægge krop til ca. 10 pct. af de barske samværdsformer, mod ca. 38 pct. i Frankrig og f.eks. 34 pct. i Danmark. Men risikoen for en kvinde i Frankrig er stadig minimal i forhold til i Venezuela.

https://en.wikipedia.org/wiki/Homicide_statistics_by_gender