Læsetid: 5 min.

Nye sexanklager har ramt Trump og hans regering

USA’s præsident var pigeparty-partner med den nu – igen – tiltalte milliardær Jeffrey Epstein, som Trumps arbejdsminister Alexander Acosta siden hjalp ud af en forbundsstraffesag for sex med mindreårige. Acosta har nu måttet gå af
Arrestationen af den 66-årige Wall Street-milliardær Jeffrey Epstein har bragt Donald Trump i forlegenhed og kostede fredag arbejdsminister Alexander Acosta (th.) ministerjobbet.

Arrestationen af den 66-årige Wall Street-milliardær Jeffrey Epstein har bragt Donald Trump i forlegenhed og kostede fredag arbejdsminister Alexander Acosta (th.) ministerjobbet.

Brendan Smialowski

15. juli 2019

USA’s præsident, Donald Trump, er bragt i forlegenhed ved arrestationen forrige weekend af den 66-årige Wall Street-milliardær Jeffrey Epstein. Samtidig er Trumps arbejdsminister, Alex Acosta, så pinagtigt ramt, at Trump i fredags blev nødt til at skille sig af med Acosta.

Epstein blev anholdt, da han i et privatfly landede i New York fra en tur til Paris. En ransagning af Epsteins 77 millioner dollar dyre og 2.000 kvadratmeter store palæ på Manhattan afslørede en stor samling pornografiske billeder af kvinder og piger, heraf mange i en meget ung alder.

Efter arrestationen har yderligere et dusin kvinder henvendt sig til myndighederne med oplysninger om, at Epstein misbrugte dem, mens de var under den seksuelle lavalder. I forvejen har omkring 40 kvinder meldt sig med tilsvarende oplysninger.

Ud fra den tiltale, som New Yorks forbundsanklagemyndighed nu retter mod Epstein, kan han idømmes fængsel i op til 45 år. Som et skærpende moment indgår, at han – ifølge anklagen – har ladet pigerne transportere til sig fra andre stater og betalt sine ofre for at levere ham nye kandidater til misbrug.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mads Berg
  • Hanne Ribens
  • Poul Erik Riis
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Alvin Jensen
  • Oluf Husted
  • Eva Schwanenflügel
Mads Berg, Hanne Ribens, Poul Erik Riis, Bjarne Bisgaard Jensen, Alvin Jensen, Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Man ihukommer Brett Easton Ellis' makabre roman "American Psycho", hvor det ikke vil lykkes for hovedpersonen Batemann at blive afsløret og arresteret, ligegyldigt hvor spektakulære torturdrab han udfører.
(I bogen er Donald Trump også et ideal..)

Det amerikanske retssystem er 'rigged', og bygger på 'deals', det er ikke underligt at så mange fattige og farvede sidder indespærrede uskyldigt eller for absurd små lovovertrædelser, mens de rige stortset altid kan købe sig fri.

Jakob Silberbrandt, Mads Berg, Torben Skov, Hanne Ribens, Birte Pedersen, Arne Albatros Olsen, Poul Erik Riis, Minna Rasmussen, Alvin Jensen og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Albert Frederiksen

Du har helt bestemt en pointe i din påpegning af, at anklagemyndigheden måtte forudse problemer med at få Jeffrey Epstein idømt en hård straf i betragtning af det forsvarsteam Jeffrey Epstein havde mulighed for at stille op med.

Bl. a. var den kendte juraprofessor fra Harvard Universitet, Alan Dershowitz en af forsvarerne.
Jeffrey Epstein havde tidligere doneret millioner til Harvard - i dollars !!
Og pudsigt nok var Ken Starr, uafhængig undersøger i sagen imod Clinton, også på holdet - og der var flere prominente advokat navne, så der blev selvfølgelig ikke sparet på noget.

Al det sagt, så lod anklagemyndigheden sig måske nok kyse - men som du skriver måtte Jeffrey Epstein trods alt tåle at blive stemplet som pædofil, og det er ingen spøg i USA; men Jeffrey Epsteins rasende rigdom har måske nok kunne immunisere ham imod følgerne af denne stempling.

Mads Berg, Torben Skov og Poul Erik Riis anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Debat moderator

Hva' Fa'n - hvor blev Albert Frederiksens indlæg nu af ????

Jeg læste indlægget i går, og kunne altså ikke se noget problematisk heri -
overhovedet ikke. Jeg kommenterede endda Albert Frederiksens indlæg.

Lad os nu få indlægget på igen !!

"he had “been told” to back off, that Epstein was above his pay grade" forklares der om Acosta under hans høring i kongressen.

Og jeg som troede at netop forklaringer om above his pay grade, der går 13 af på dusinet i amerikanske krimier - fra gamle Perry Mason over Law And Order, The Wire og frem, var for urealistiske, der hvor man begynder og lede efter remoten - typisk dårlig krimi-shit......

Læser lige at Demokraternes leder i senatet Chuck Schumer naturligvis har modtaget penge fra Epstein - ligesom han også modtog penge fra Weinstein.

niels astrup

Hele denne historie gør det vist helt klart, at myten om det klasseløse samfund er - en myte. Her har vi en milliardær som i årevis specialiserer sig i overgreb på helt unge kvinder fra "problematiske baggrunde".

Hed det ikke jus prima noctis under feudalismen?

Og selvfølgelig vil ingen jurister anklage manden, ingen dommere dømme ham - eller politikere kappe båndene til ham.

Det her er borgerskabets diskrete charme, når den er værst.

Mads Berg, Maya Lumina, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Michael Friis

"I begyndelsen af 1990’erne var de fælles om at arrangere en fest"
Kom nu videre. Skriv om hvad der sker nu. Gab
»Til den yngre side« hvad er det?

Jeg læste med undren om Robert Foster, Mississippi som ikke vil være alene med kvinder under sin kampagne for at blive valgt. Men manden har en pointe @Metoo har nogle negative konsekvenser.
Den kvindelige journalist siger, at Robert Foster køndiskrimierer. Hun har klart en pointe.
Hvad gør vi nu?