Læsetid: 4 min.

Putin vil have Iran ud af den syriske ligning

Ruslands manglende reaktion på israelske bombardementer er påfaldende
Russiske soldater i Syrien på indkøb. På plakaten over døren til butikken ses præsident Putin og al-Assad under teksten: »Indkøb for russere og syrere.«

Russiske soldater i Syrien på indkøb. På plakaten over døren til butikken ses præsident Putin og al-Assad under teksten: »Indkøb for russere og syrere.«

Carlos Spottorno

6. juli 2019

Mens den europæiske offentlighed blev holdt løbende orienteret om de nattemøder, der efter tre dages prangen omsider fordelte magten i EU-systemet de næste fem år, angreb israelske kampfly mål i Syrien. De dræbte 16, heriblandt angiveligt et spædbarn, og sårede 28.

Operationen blev knap nok noteret. Og ikke kun fordi medietapetet fokuserede på Bruxelles og på G20-mødet i Osaka, men fordi israelske luftangreb på Syrien har været rutine de seneste fire-fem år – uden at vække synderlig opsigt i FN’s Sikkerhedsråd, hvor Syriens udsending, Bashar Jaafari, protesterer for døve øren.

De seneste seks uger har israelerne gennemført seks luftangreb.

Begrundelsen har hver gang været den samme, nemlig – som Mossad-chefen, Yossi Cohen, forklarede på et sikkerhedsseminar i Tel Aviv-forstaden Herzliya i mandags – »at vi ikke har nogen interesse i at bekrige Syrien, men vi accepterer ikke Irans (militære) opbygning mod os i Syrien og landets rolle som logistisk base for våbentransport til Libanon«.

Syriske medier har hæftet sig ved angrebets usædvanlige omfang natten til mandag, hvor mål nær Homs og Damaskus blev ramt.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu