Læsetid: 2 min.

Salvini skærer dybt i finansiering af flygtningecentre

Italiens indenrigsminister, Matteo Salvini, har fjernet op mod 40 procent af det økonomiske grundlag for landets modtagecentre for migranter og flygtninge
Matteo Salvini har argumenteret for, at nedskæringerne skal til for at mindske den finansielle byrde, som migranterne lægger på italienernes skuldre, men det er i høj grad EU-midler, som dækker udgifterne relateret til migranterne.

Matteo Salvini har argumenteret for, at nedskæringerne skal til for at mindske den finansielle byrde, som migranterne lægger på italienernes skuldre, men det er i høj grad EU-midler, som dækker udgifterne relateret til migranterne.

Andreas Solaro

15. juli 2019

GORIZIA – »Vi har nået det punkt, hvor man ikke længere kan tilbyde migranter en værdig behandling,« siger Mauro Perissini, der står i spidsen for Il Mosaico, en italiensk sammenslutning af sociale kooperativer, der blandt andet driver modtagecentre for flygtninge og migranter.

Han reagerer skarpt på, at den italienske indenrigsminister Matteo Salvini har skåret dybt i finansieringen af modtagecentrene – i nogle tilfælde med op til 40 procent.

Førhen modtog centrene 35 euro om dagen for hver migrant, de huser. Men siden den 1. maj er det beløb blevet sænket til mellem 19 og 26 euro alt efter centrenes størrelse.

Matteo Salvini har argumenteret for, at nedskæringerne skal til for at mindske den finansielle byrde, som migranterne lægger på italienernes skuldre, men det er i høj grad EU-midler, som dækker udgifterne relateret til migranterne.

I Nazareno, et af modtagecentrene, som Il Mosaico driver i den nordøstitalienske by Gorizia, huser man for tiden 150 asylansøgere. Her får man nu 25,5 euro om dagen pr. beboer. Det beløb skal dække alle udgifter, inklusive leje af centrets bygninger.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu