Læsetid: 4 min.

Trump vil have mellemamerikanske flygtninge til først at søge om asyl i Guatemala og Mexico

I et dekret offentliggjort mandag hedder det, at USA i fremtiden vil afvise flygtninge ved grænsen til Mexico, medmindre de har søgt om asyl i Guatemala eller Mexico og er blevet afvist. Guatemala afviser at deltage, Mexico forhandler stadig om en løsning. Tirsdag søgte flere organisationer at få Trumps dekret omstødt ved en forbundsdomstol
Migranter ved den amerikanske grænse bliver sat på en varevogn for at blive kørt til El Paso i Mexico. USA vil i fremtiden afvise flygtninge ved grænsen til Mexico, medmindre de forinden har søgt om asyl i Guatemala eller Mexico.

Migranter ved den amerikanske grænse bliver sat på en varevogn for at blive kørt til El Paso i Mexico. USA vil i fremtiden afvise flygtninge ved grænsen til Mexico, medmindre de forinden har søgt om asyl i Guatemala eller Mexico.

Ritzau/Scanpix

18. juli 2019

I dyb frustration over en stedse strøm af mellemamerikanske flygtninge og immigranter, der krydser grænsen mellem Mexico og USA, vil Trump-regeringen nu have Guatemala og Mexico til at tage imod asylsøgerne – i hvert fald i en første fase.

Den præsidentielle forordning, som blev offentliggjort af Det Hvide Hus i mandags, betyder, at alle flygtninge fra El Salvador og Honduras først skal søge om asyl i Guatemala og kunne bevise, at deres ansøgning er blevet afvist, inden de får lov til at søge om asyl ved den mexicansk-amerikanske grænse.

Tilsvarende skal flygtninge fra Guatemala gennemgå samme forløb i Mexico. Rækkefølgen er dikteret af geografi. Honduranere og salvadoranere skal i transit gennem Guatemala for at rejse via Mexico til den amerikanske grænse. Guatemalaneres transitland er Mexico.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu