Læsetid: 5 min.

Efter Trumps racistiske tweets mod ’firebanden’ handler valget i 2020 om, hvem der er amerikaner

Fire nyligt valgte venstreorienterede kvindelige kongrespolitikere er blevet skydeskive for Trump og republikanerne, der planlægger at kalde dem demokraternes sande ansigt i valgkampen 2020. ’Firebanden’ har vundet stor indflydelse gennem omtale i medierne og mobilisering af unge vælgere og udfordrer Nancy Pelosis styring af Repræsentanternes Hus
Søndag aften tweetede præsident Trump om »’progressive’ demokratiske kongreskvinder« uden at navngive dem. Der er dog enighed blandt amerikanske medier om, at der er tale om de fire venstreorienterede kongresmedlemmer Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley og Rashida Tlaib.

Søndag aften tweetede præsident Trump om »’progressive’ demokratiske kongreskvinder« uden at navngive dem. Der er dog enighed blandt amerikanske medier om, at der er tale om de fire venstreorienterede kongresmedlemmer Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley og Rashida Tlaib.

Brendan Smialowski

17. juli 2019

Der er et år og fire måneder til præsident- og kongresvalget i november 2020, og under de seneste par dages offentlige sammenstød mellem præsident Donald Trump og fire venstreorienterede kvindelige kongresmedlemmer synes de to politiske partier allerede at have lagt sig fast på hvert deres budskab til vælgerne i en polariseret og splittet nation.

Ifølge demokraterne er præsident Donald Trump en racist, der bliver støttet af et kujonagtigt og mundlamt republikansk parti.

Ifølge republikanerne er Det Demokratiske Parti domineret af en bande kommunister og socialister, der kun vil USA ondt.

Så skarpt trækker politikere fra begge partier linjerne op.

Anført af Trump insinuerer republikanerne, at demokraterne ikke er stolte af deres land og hellere end gerne ser USA løbet over ende af immigranter med en anden hudfarve end hvide amerikanere.

Omvendt hævder demokraterne, at Trump og hans republikanske parti undergraver USA’s tradition for at tage imod immigranter fra hele verden med åbne arme. Formålet skulle være at forsvare de hvide amerikaneres overhøjhed.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nej Information. I har svært ved at sandheden om Trump i øjnene. Det er ikke om at være amarikaner eller ej. Det handler for Trump og hans base om at være hvidt overmenneske eller farvet undermennesker.
Men valget gælder også adgang til medicin for fattige og kronisk syge. Det gælder gældsætningen af unge i uddannelsessystemet. Det gælder kvinders ret til abort. Det gælde lavtlønnede, der ikke får del i USAs økonomiske fremskridt. Det gælder kampen for rent drikkevand til alle. Det gælder om klimakrisen, der er særdeles påtrængende i store områder.
Det er hovedtemaerne og så måske det vigtigste: Det gælder om at være et anstændigt menneske.
USA er vores ledende nation, selv om vi ikke bryder os om det. Derfor bør vi ikke blot passivt betragte valget, men aktivt give moralsk opbakning til dem der bekæmper mod rigmandsvældet og mod racismens fremmarch.
Tag bladet fra munden du frie kritiske avis, og skriv sandheden med store bogstaver:
TRUMP ER RACIST.

Torben Skov, Josephine Kaldan, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Sus johnsen, Nike Forsander Lorentsen, Hans Larsen, Rolf Andersen, Gert Romme, Carsten Wienholtz, Ruba Altawil, Thomas Tanghus, Christian de Coninck Lucas, Steffen Leo Hansen, Peter Tagesen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Martin Kristensen

Jeg er utrolig glad for vores demokrati model, når jeg følger valget i USA (og også UK) og ser hvordan 2-parti systemet folder sig ud.

Udover at utrolig mange stemmer bliver ligegyldige, fordi de ikke er i svingområder, så ville det godt nok gøre ondt at skulle vælge mellem et Demokratisk parti der har gang i et kapløb ud på identitetspolitikkens overdrev og så ham der, der sidder i Det Hvide Hus i dag.

Bjørn Pedersen, Karsten Lundsby, Rolf Andersen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Svend Erik Sokkelund

I virkeligheden er de eneste rigtige amerikanere indianerne, som ikke har mange rettigheder og meget plads i deres hjemland.
Alle andre er indvandrere, også racisten Donald Trump.

Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Nike Forsander Lorentsen, Rolf Andersen, Gert Romme, Ete Forchhammer , Helle Lorenzen, Touhami Bennour, Ervin Lazar og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar
Jan Damskier

Nu ved jeg ikke, hvor meget spalteplads Burcharth har til sin rådighed, men det ville nok have været på sin plads at fortælle hvad de amerikanske medier lige pludselig IKKE skriver om: Epstein og Acostasagen: "forlig" med de unge kvinder, voldtægter, magtmisbrug og hvad den sag ellers rummer. Den er tilsyneladende væk nu. Trump er god til at lave afledningsmanøvrer,og især at få medierne med på den limpind.

Torben Skov, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Sus johnsen, Gert Romme, Carsten Wienholtz og Peter Knap anbefalede denne kommentar

Svend Erik Sokkelund. Virkelige indianere, virkelige grønlændere, virkelige danskere er alle fantasifostre. Der findes kun virkelige mennesker og vore forfædre kommer alle fra det samme sted og de samme familier.

Jan Damskier. Jeg tror du tiltror Trump for store evner. Der har åbenbart været et White Supremacy komsammen i Det Hvide Hus. Det har nok åbenbaret nogle sandheder for Trump, som følte at twittte ud til sit lyttende folk.

Jørn Lybech

Trump bliver da genvalgt. Amerikanerne er grundlæggende enige om at rigtige amerikanere er hvide amerikanere. Demokraterne er splittede og kan ikke finde en kandidat som spænder over den store forskel mellem højre og venstre i partiet. USA og resten af verden er på røven. Jøsses - fremtiden ser skidt ud!

jan henrik wegener

Der er noget jeg ikke forstår ved Trump-modstanden her. Lad for et øjeblik spørgsmålet om han er så meget værre (eller snarere om alle de andre er så meget bedre) være hvad de vil. Hvis så må personer tillægges en betydning over alt andet. Men hvad tilsiger at opråb til modstand mod en statsleder i et land vi ikke er borgere i virker?

Jan Damskier

Sus Johnsen: Det er politisk program som grundlæggende søger at ændre USA i noget der kunne ligne en socialdemokratisk stat. Siden hvornår er det blevet floskler?