Note
Læsetid: 1 min.

Urolighederne i Hongkong eskalerer

45 mennesker såret i demonstration imod kinesisk indflydelse
Demonstration i Hongkong søndag aften.

Demonstration i Hongkong søndag aften.

Ritzau Scanpix

Udland
23. juli 2019

Sent søndag aften, lokal tid, blev 45 mennesker såret i Hongkong.

Det skete, da hvidklædte mænd overfaldt deltagerne i en ellers fredelig demonstration imod øget kinesisk indflydelse på den i vid udstrækning uafhængige by, som formelt hører under den kinesiske regering.

De ens-klædte, næsten uniformerede mænd var alle bevæbnet med stænger og stave og formodes at være Kina-tro gangstere, triademedlemmer, men politiet greb ikke ind over for dem, da de begyndte at slå løs på demonstranterne på en togstation.

Aktivisten Lam Cheuk-ting, der kæmper for at bevare Hongkongs uafhængighed af Kina, sagde ifølge BBC:

»Tillader Hongkong nu triaderne at gøre, hvad de vil og med våben tæske folk på gaderne?«

Politiet forsvarede den manglende indsats med, at de havde travlt med voldelige demonstranter andetsteds i byen. Her blev en demonstration stoppet ved hjælp af gummikugler og tåregas, og det var deltagerne i den, som blev overfaldet på togstationen.

Demonstrationerne begyndte for flere uger siden som en reaktion på en ny udvekslingsaftale mellem Hongkong og Kina, men har udviklet sig til en regulær prodemokratisk bevægelse, der kæmper for byens fortsatte uafhængighed af hovedlandet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her