Læsetid: 4 min.

I USA kan Donald Trump lyve uden konsekvenser. Nu lyver han om CO2-reduktioner

I en timelang session hyldede Donald Trump sin regerings enestående indsats for miljøet. Han nævnte ikke klimaændringerne med et ord, men brystede sig ikke desto mindre af at have sikret større amerikanske CO2-reduktioner, end noget andet land har præsteret. Desværre er det løgn
Mens den amerikanske præsident Donald Trump mandag i Det Hvide Hus i Washington holdt en tale, der roste den store klimaindsats, han har gjort, kæmpede redningsfolk uden for imod store oversvømmelser i Washington på grund af ualmindelig kraftig regn

Mens den amerikanske præsident Donald Trump mandag i Det Hvide Hus i Washington holdt en tale, der roste den store klimaindsats, han har gjort, kæmpede redningsfolk uden for imod store oversvømmelser i Washington på grund af ualmindelig kraftig regn

Ritzau Scanpix

10. juli 2019

Mens Alaska lider under historisk hedebølge med op til 32 grader, og ekstremregn sætter store dele af Washington – herunder kælderen i Det Hvide Hus – under vand, står præsident Donald Trump i bygningens East Room og lyver for åben mikrofon om klimaet.

»Hver eneste underskriver af klimaaftalen fra Paris sakker bagud i forhold til USA, når det gælder de samlede udledningsreduktioner,« siger præsidenten i soleklar strid med fakta.

»Af den grund trak jeg under mit første år i embedet USA ud af den uretfærdige, ineffektive og meget, meget dyre Paris-klimaaftale.«

Trumps melding kom mandag eftermiddag som del af hans tale om den amerikanske regerings miljøpolitik.

 En tale, som fik de indbudte tilhørere til at klappe efter passager som den her citerede, og som efterfølgende har fremkaldt mange fortørnede reaktioner fra blandt andet amerikanske miljøorganisationer og -fagfolk.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • Kurt Nielsen
  • Gert Romme
  • Eva Schwanenflügel
Erik Karlsen, Kurt Nielsen, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvor er det godt, at det kun er i USA, en politiker kan lyve uden konsekvenser(:ironi:)

Tommy Clausen, Klaus Lundahl Engelholt, Karsten Lundsby, Steen K Petersen, Morten Balling, Mogens Holme, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Søren Bro og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

det er jo også ganske ufarligt, der er jo heller ikke nogen uden for USA, der tør sige den gale mand imod. Hvad skete der lige med: ALDRIG MERE? Jeg siger ikke, at Trump er Hitler, men førstnævntes vanvittige adfærd bliver lige så lidt modsagt, som Hitlers gjorde i '30erne.

Tommy Clausen, Søren Fosberg, Karsten Lundsby, Carsten Wienholtz, Torben Skov og John Andersen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

‘Den stærkes ret’ er kendetegnet for global politik anno 2019.

At den stærke part i et forhold bestemmer, ene og alene i kraft af sin overlegne styrke og uanset om vedkommende har ret eller ej.
Den stærkes ret kan vinde mange tilhængere, når sult og nød kun afhjælpes af tyrannen selvom det kun er på den korte bane.

Der er frygt fra millioner af ‘working poor’ langt op i middelklassen for selv, at blive fattig, hvor nu Donald Trump i USA, er løftet om forandring, der er den enorme magtfaktor i Donald Trump disruption’ politik, om det faktisk forholder sig sådan, at Donald Trump ‘disruption’ skaber økonomisk eller social fremgang på den lange bane, er ikke længere relevant for de fattige og udsatte, de er blevet konstant fattigere i årtier, de fattige og det stigende antal udsatte, samt, de mange der ser, at de bliver udsatte på sigt, vil enhver forandring der skaber det mindste håb om hjælp og øget tryghed.

Donald Trump siger han vil skrue tiden tilbage til dengang, hvor kul afbrænding og olie afbrænding var fremtiden, hvor hvide amerikanere var en klasse for sig i samfundet, der var sikret privilegier alene af den årsag.

Denne voksende destabiliseret gruppe i befolkningen, vil have adgang til kortsigtede økonomiske gevinster, som de rige i dag høster økonomisk ubegribelige rigdomme på, ved bevist økonomisk urentable olie, gas og kul afbrænding med stor CO2 udledning i kølvandet, disse kortsigtede økonomiske gevinster drømmer de fattige og udsatte, at få en større andel af, ved bl.a. Trumps løfter om genetablering af stål, aluminium produktion og kul udvinding samt flere af de arbejdspladser der er sendt til slave løn lande i østen for profitoptimering.

EU og Danmark står med tilsvarende dårlig ledelse og lignende politisk udenomssnak.

Husk nu på at alternative fakta ‘IKKE’ er fakta, alternative fakta er altid løgn, at anset regnemodeller er energiforbruget ikke bæredygtigt.

Nu har vores politikere fortalt de samme løgne i årevis om den økonomiske væksts velsignelser, så ærlig og redelig fremlæggelse at udfordringerne forbundet med et ikke bæredygtigt forbrug uden bæredygtig energi til produktionen må gentages til den dag, hvor de hjernevaskede får bevidstheden om den virkelige verdens udfordringer genetableret.

Vores politikere her hjemme som i store dele af EU, har kollektivt opdraget befolkningen til at piske en udvalgt syndebuk i ægte Donald Trump stil, som afledning fra at vores folkevalgte burde være befolkningens tjenere.

Det er de samme problematikker i EU.

Hvis ikke EU finder en ledelsesform, der kan håndtere og forklare befolkningen behovet for handling på de stigende globale temperaturer, som vores livsstil, de afledte menneskeskabte klimaforandringer generere, håndtering af den kommende folkevandring i kølvandet på den globale opvarmning og det svindende eksistensgrundlag og samtidig får vendt den voksende økonomiske ulighed i EU, så er det kun et spørgsmål om højest få årtier, før kan krig bryder ud i Europa.

Ekstremt mange nye klimaflygtninge i Europa kan ikke undgås, men det er tydeligvis ‘MEGET’ for meget virkelighed at præsentere befolkningen som de er flest for.

Det er væsentligt nemmere for vores politikere, at stjæle deres egne børns fremtid og bevare magten, hvis der ikke der tales om konsekvenserne af det store overforbrug.

Der burde naturligvis tages klart afstand fra kortsigtede ‘ikke’ bæredygtige økonomiske og magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

Husk på ved fortsat stigende CO2 udledning og der er ‘absolut’ ikke udsigt til andet, der kommer ikke tilstrækkelig bæredygtig energi til samlet set global økonomisk vækst, herved estimere UN/FN 250 millioner nye klimaflygtninge de kommende få år, ikke kun fra og omkring ækvator, men primært der fra, da ekstremt vejr frekvensen stiger og eksistensgrundlaget forsvinder.

Philip B. Johnsen

PS.
Professor Philip Alston, United Nations Special Rapporteur on extreme poverty and human rights.

“The proposed tax reform package stakes out America’s bid to become the most unequal society in the world, and will greatly increase the already high levels of wealth and income inequality between the richest 1% and the poorest 50% of Americans.

US infant mortality rates in 2013 were the highest in the developed world.

Americans can expect to live shorter and sicker lives, compared to people living in any other rich democracy, and the “health gap” between the US and its peer countries continues to grow.

US inequality levels are far higher than those in most European countries.

Neglected tropical diseases, including Zika, are increasingly common in the USA.

It has been estimated that 12 million Americans live with a neglected parasitic infection. A 2017 report documents the prevalence of hookworm in Lowndes County, Alabama.
The US has the highest prevalence of obesity in the developed world.

In terms of access to water and sanitation the US ranks 36th in the world.

America has the highest incarceration rate in the world, ahead of Turkmenistan, El Salvador, Cuba, Thailand and the Russian Federation. Its rate is nearly five times the OECD average.

The youth poverty rate in the United States is the highest across the OECD with one quarter of youth living in poverty compared to less than 14% across the OECD.

The Stanford Center on Inequality and Poverty ranks the most well-off countries in terms of labor markets, poverty, safety net, wealth inequality, and economic mobility. The US comes in last of the top 10 most well-off countries, and 18th amongst the top 21.

In the OECD the US ranks 35th out of 37 in terms of poverty and inequality.

According to the World Income Inequality Database, the US has the highest Gini rate (measuring inequality) of all Western Countries.

The Stanford Center on Poverty and Inequality characterizes the US as “a clear and constant outlier in the child poverty league”.

US child poverty rates are the highest amongst the six richest countries Canada, the United Kingdom, Ireland, Sweden and Norway.”

To read to full report,
Link: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=22533&L...

Morten Balling

Her er omtale af en anden ny FN rapport, hvor FN nu "indrømmer" at klimaet gør det "svært" at afskaffe ekstrem fattigdom og sult. No shit Sherlock!

https://apnews.com/88aa7e13071e427d9ef15ea2ac996f82

Nu har jeg i et år siddet begravet i tal og artikler og tænkt at der var meget langt fra FN's officielle mål og udmeldinger, og de empiriske fakta. Det bliver ekstremt svært (umuligt) at undgå en global hungersnød af hidtil uset omfang i dette århundrede, forudsat at FN's befolkningsprognose holder (10 milliarder i 2050). Det kan den rent biofysisk ikke gøre, men ingen tør sige det højt.

Hvis vi skal være realistiske, så vil intet ændre sig. Uligheden, sulten, rovdriften på biosfæren og ressourcerne, den religiøse tro på vækst mm. er en del af den måde menneskeheden fungerer på. Vi kan ikke ændre dette (så var det sket). I stedet kan vi forudsige, men ingen har lyst til at høre om en dyster fremtid.

Estermarie Mandelquist, Flemming Berger, Karsten Lundsby og Henrik Krogh anbefalede denne kommentar

Det var næsten helt rart med en præsident som Trump, så resten af verden omsider fik øje på den arrogance USA ALTID har mødt resten af verden med.

Tommy Clausen, Kurt Nielsen, Torben Skov, Søren Bro og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

At Trump er en fusker er ikke nyt.
Men hvorfor inddrage et regnvejr i Washington og varmt vejr i Alaska i artiklen?
Det er jo og bliver vejrfænomener og har INTET at gøre i en artikel om datafusk.
Det lugter lidt af samme slags fusk som Trump benytter.

Teater for folket. Amerikanerne er jo ikke dummere end andre folk.
At Trump er dukket op kan de tidligere amerikanske administrationer tage æren for.

Pia Nielsen.

I udgangspunktet er ingen mennesker dummere end andre.
Men set i fh til "opdragelsen" borgerne får fra skoler, reklamer, TV, kan nogen nationer fremstå mindre oplyste. Jeg er bange for amerikanerne ER dummere end andre. (Ha-ha)