Læsetid: 9 min.

I Brandenburg går en soldat med højreradikal fortid i front for ’det østtyske oprør’

Andreas Kalbitz fra Alternative für Deutschland står til at blive den store sejrherre ved delstatsvalget i Brandenburg. Han har en højreekstrem fortid, og han repræsenterer AfD’s radikale højrefløj. Selv ser han sin succes som et symptom på de andre partiers svigt siden genforeningen mellem Øst og Vest
Andreas Kalbitz er spidskandidat for Alternative für Deutschland til delstatsvalget i Brandenburg den 1. september, hvor partiet fører i meningsmålingerne.

Andreas Kalbitz er spidskandidat for Alternative für Deutschland til delstatsvalget i Brandenburg den 1. september, hvor partiet fører i meningsmålingerne.

Hermann Bredehorst

19. august 2019

En partileder med højreradikal fortid, som er ved at gøre en nationalistisk bevægelse til det største parti? Og så i Tyskland, der om noget land er blevet vaccineret mod højreradikalisme og nationalisme?

Jo, den er god nok: Med omkring 24 procents opbakning ligger Alternative für Deutschland til at blive det største parti ved delstatsvalget den 1. september i Brandenburg, der ellers har været socialdemokratisk højborg siden genforeningen. Og i spidsen for AfD-Brandenburg står den mangeårige faldskærmsjæger, Andreas Kalbitz, der tilhører AfD’s radikale fløj, som kort og godt kaldes Fløjen, og som der hersker en bitter kamp mod i partiets borgerlige kredse.

Stemningen er heller ikke just varm, da Kalbitz tager imod Informations udsendte og en flok andre udenlandske journalister i AfD’s beskedne lokaler i Berlin.

Indledningsvist skitseres Kalbitz’ biografi og karriere:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • Steffen Gliese
  • Christian Mondrup
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Erik Karlsen, Steffen Gliese, Christian Mondrup, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Her til lands er det blot et spm. om tid inden Lars Uløkke kryber til køjes med Nye Tarvelige.
Søren Pap har jo allerede åbnet døren for et samarbejde med NT. Og med den højre-nationalistiske drejning som Labil Alliance er i gang med - anført af vendekåben Henrik Dahl - så varer det ikke længe førend Vermund og hendes danske filial af Pegida er inde i varmen.

På et enkelt punkt kan jeg gide Andreas Kalbitz fra Alternative für Deutschland i Brandenburg ret, og det er, at de andre partiers svigt af DDR-borgerne, siden genforeningen mellem Øst og Vest,

Jeg vil dog modificeret det til et svigt fra kansler og dr. Helmut Kohl samt CDU, CSU og FDP. Og at svigtet fandt sted i perioden umiddelbart efter at DDR blev integreret.

Fra den ene dag til den anden kostede varerne hos Aldi og andre præcis det samme i Øst som i Vest, medens den økonomiske formåen var nærmest ikke eksisterende i Øst.
Vesttyske virksomheder overtog videre deres østtyske konkurrenter for stort set ingen ting, hvorafter de fjernede varelagre og maskiner, og som regel sendte de ansatte på gaden.
Og spekulanter fra vest overtog østtyske boliger for småpenge, og satte lejen op så mange måtte bo på gaden.

For os der var i landet, var det absolut ikke noget kønt syn. Og mange butiksejere i øst fortsatte med de lave øst-priser af humanitære grunde indtil de gik konkurs. Og så var der jo lige dette med den lavere løn i øst, der opretholdes i nutiden.

Hans Larsen, Per Torbensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Henrik Peter Bentzen, Steffen Gliese, Erik Karlsen, Jan Damskier og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Philip B. Johnson, jeg har faktisk hørt Rasmus Jarlov udtrykke udskiftningsteorien på P1, uden at den blev opfanget af andre i debatten.

Morten Hjerl-Hansen

Den her slags mennesker er kolde. Det er ikke sådanne typer som initierer eller vedligeholder venskabelig, hyppig, bilateral kontakt på den modne og i virkeligheden smukt slidte måde som jeg personligt foretrækker og synes er så skøn og som jeg kender fra mine egne gode venskaber hvor vi bruger ordene præcist, underfundigt, store og små ord. De er ”friske” de her typer. Der er masser af hurtige ting de gerne lige vil sige.

Dialogkaffe? Nej tak. Jeg har stor respekt for Özlem Cekic og dialogkaffe, men jeg orker det ikke.

Læs mere:

https://www.othernewspaper.com/da/2019/08/19/den-her-slags-mennesker-er-...

Hans Larsen, Steffen Gliese og Achim K. Holzmüller anbefalede denne kommentar
Achim K. Holzmüller

@Gert Romme,
du skriver "Vesttyske virksomheder overtog videre deres østtyske konkurrenter for stort set ingen ting, hvorafter de fjernede varelagre og maskiner, og som regel sendte de ansatte på gaden. Og spekulanter fra vest overtog østtyske boliger for småpenge, ...". Da jeg var til dels involveret i sagen, kender jeg også bedre til realiteten end du udtrykker.
Dertil kan bemærkes, at de maskiner og udstyr, der fandtes i de østtyske firmaer, der mest gik rabundus, har været for det meste i en sådan elendig tilstand, at inventar m.m. oftest endte direkte på skrot-pladsen. Netop den elendige tilstand af produktionsmidlerne var årsag til, at firmaerne ikke var i stand til at konkurrere med de vesttyske. Endvidere har Kohl & Co., som du rigtigvis bemærkede, foregøglet den østtyske befolkning og dermed lagde bund til vrede, der fortsætter til idag, idet de med det falske håb "om kort tid vil landet bestå af blomstrene haver", osv., osv., satte en lavine igang, som indtil idag bidrager til det, vi oplever i de østtyske, de nye delstater. I rusen af eufori troede man på det! Og nu er AfD ved at fortælle folket en anden usand historier, som nok medfører sejre den 1.9.19 i Brandenburg og Sachsen til denne løgne-parti, som har deres pendant i DF og NB i Danmark! De stakkels Østtyskere, og til dels også Danskere!

Og hvad angår "... spekulanter fra vest overtog østtyske boliger for småpenge, ...", så var det for Berlins velkommende i de første år netop danske borgere, der var den største internationale investor-skar der købte lejlighederne, særligt Marzahn's "Plattebauten". Og nu på det seneste bl.a. PFA, der var på storindkøb (https://m.ejendomswatch.dk/article/11063949).

Og ham, nynazisten Andreas Kalbitz fra Alternative für Deutschland, som nok bliver den store vinder blandt den vildledte befolkning den 1.9.19, kan, ligesom de højrenationale populister i Danmark, ikke realisere det, han lover.

Jeg synes, Gerd Ronne, dine til dels for populistiske bemærkninger var værd at rykke lidt til rette.