Læsetid: 6 min.

Nu fordømmer Trump racisme og hvidt overherredømme. Men vil han holde fast i det?

I sin hidtil skarpeste og ubetingede fordømmelse af et lille mindretal af hvide racister i USA, der slår til lyd for vold mod etniske mindretal og immigranter, synes præsidenten at korrigere sin valgstrategi. Men det er et åbent spørgsmål, om han i sidste instans vil opgive sin appel til den indre svinehund blandt de republikanske kernetilhængere
Det er et åbent spørgsmål, hvorvidt Trump i den kommende tid vil holde fast i sin fordømmelse af et lille mindretal af voldeligt anlagt hvide racister. Deres syn på sorte og immigranter adskiller sig nemlig ikke væsentligt fra et stort flertal af præsidentens kernetilhængeres.

Det er et åbent spørgsmål, hvorvidt Trump i den kommende tid vil holde fast i sin fordømmelse af et lille mindretal af voldeligt anlagt hvide racister. Deres syn på sorte og immigranter adskiller sig nemlig ikke væsentligt fra et stort flertal af præsidentens kernetilhængeres.

Ritzau

6. august 2019

BOSTON – Præsident Trump valgte mandag at korrigere kurs og i en tale fra sin golfklub i New Jersey i skarpe vendinger at fordømme »racisme, bigotteri og hvidt overherredømme«.

»Disse ideologier skal besejres. Had hører ikke hjemme i Amerika,« sagde præsidenten i en tv-tale efter weekendens massemord i El Paso, Texas og Dayton, Ohio, der i alt krævede 29 menneskeliv.

Donald Trumps ubetingede fordømmelse af unge hvide mænd, der føler sig kaldet til kamp for at bevare et hvidt overherredømme i USA, står i kontrast til hans kommentar til massemordet på muslimske troende i en moské i Christchurch i New Zealand tidligere i år.

Dengang sagde præsidenten, at »USA har ikke nogen problemer med folk, der slår til lyd for hvidt overherredømme«.

Og i august 2017 afviste Trump at fordømme hvide racister, der under en march i Charlottesville, Virginia ytrede slogans som, »jøder skal ikke udskifte os« (hvide, red.), og som stødte sammen med sorte og hvide moddemonstranter. Efterfølgende blev en ung kvinde kørt over og dræbt af en hvid racist.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • Olaf Tehrani
  • Frede Jørgensen
  • Eva Schwanenflügel
Christian Mondrup, Olaf Tehrani, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vil Trump virkelig forbyde sig selv?

Elisabeth Andersen, Susanne Kaspersen, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Arne Albatros Olsen, Ole Frank og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Rettelse
Vil Trump virkelig fordømme sig selv?

Elisabeth Andersen, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Arne Albatros Olsen, Ole Frank og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Trump er en vindfløjel og fuldstændigt upålidelig. Og hvem har så inviteret den racistiske vindfløj til Danmark?

Elisabeth Andersen, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, John Andersen, Hans Larsen, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Peter Knap og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Han vikler sig selv ind i den ene modsigelse efter den anden, og til sidst vil han ikke kunne finde ud af en skid, og når en tidlig demens sætter ind, så er han helt færdig.

Michael Andresen

Man har kun ét forsøg til at gøre et godt førstehåndsindtryk. Trump gjorde ikke noget godt førstehåndsindtryk - og det er altså for sent at rette op på det.

Kim Folke Knudsen

@Donald Trump

Det er glædeligt, at USA´s Præsident nu tager afstand fra den racistiske terror begået i El Paso Texas.

Som med Præsidenter som med politikere gælder følgende vejledning for vælgerne.

Bedøm din Politiker på hans/hendes handlinger og på summen af hans/hendes udtalelser.

En enkeltstående udtalelse har ingen værdi, hvis den ikke følges op af konkret handling, som stemmer helt overens med udtalelsen.

Hvis Donald Trump tager et opgør med våbenlobbyen i USA, som hans parti Republikanerne er helt i lommen på i bogstaveligste forstand.

Hvis han forklarer at hans utallige tidligere udfald mod sorte, muslimer, og mod folk med latinamerikansk baggrund, at dem vil han undskylde personligt.

Så er der altid plads til tilgivelse.

Men handling efterlyses ellers så står indtrykket af en Præsident, der puster til WHITE POWER og racismen desværre ved magt.