Læsetid: 8 min.

Forfulgte rohingyaer i megalejr vil tilbage til Myanmar, men ikke for enhver pris

Beboerne i verdens største flygtningelejr kæmper for at skabe mening i hverdagen. Rohingyaerne flygtede fra overgreb i Myanmar og er heller ikke velkomne i Bangladesh, der sørger for at opretholde en tilstand af midlertidighed. Myndighederne vil have 100.000 flyttet til en cyklonudsat ø i den Bengalske Bugt
900.000 rohingyaer er strandet i flygtningelejre i Bangladesh. Selv om livet i lejrene er hårdt og de fleste bor i interimistiske huse bygget af bambus og plastikpresseninger, forsøger de at få hverdagen til at fungere, fordi de frygter at blive slået ihjel, hvis de vender hjem til Myanmar.

900.000 rohingyaer er strandet i flygtningelejre i Bangladesh. Selv om livet i lejrene er hårdt og de fleste bor i interimistiske huse bygget af bambus og plastikpresseninger, forsøger de at få hverdagen til at fungere, fordi de frygter at blive slået ihjel, hvis de vender hjem til Myanmar.

Jacob Ehrbahn

13. august 2019

»Vi er gæster her, men hvor længe kan man være gæst?« 35-årige Mohammed Yasins simple spørgsmål rammer ned i kernen af den situation, han selv og yderligere godt 900.000 muslimske rohingyaer står i. Størstedelen af dem kom i sensommeren 2017 strømmende ind over grænsen til Bangladesh fra Myanmar – jaget på flugt af militærstyrker. Her to år efter bor de stadig i flygtningelejrene, hvor deres flugt sluttede. Mohammed Yasin føler sig forrådt af sit hjemland. Myanmars regering og hærledelse betragter derimod han og de andre rohingyaere som illegale immigranter, der hører hjemme på den bangladeshiske side.

»Hvis vi tager tilbage til Myanmar nu, bliver vi slået ihjel. En af mine brødre er der stadig. Han kan ikke bevæge sig frit rundt og gemmer sig for soldaterne. Her er vores liv i det mindste ikke i fare,« siger Mohammed Yasin.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Torben Lindegaard
David Zennaro og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Lasse Karner

Rigtig spændende artikel, der gør os klogere på denne verden.

Det er en fuldstændig ubegribelig hård skæbne, der har ramt artiklens Mahmuda -
og da i særdeleshed vurderet efter danske normer.

Hanne Lærke Sommer

Men kan rohyngyamuslimerne garantere, at der ikke bliver flere terrorangreb.
Årsagen til at jage rohyngyaerne ud er givet, Myanmar var træt af muslimer med en selvhøjtidelig og intollerant religion og terror.

Jeg kan godt forstå, at verdenssamfundet begynder at forsvarer sig imod terror og drab på uskyldige i hundredevis på daglig basis verden over.

Hvilke muligheder har man, islamister har ikke et rødt kryds i panden.

Det er ikke alle muslimer, der vil slå folk ihjel, men det er heller ikke ingen.

Torben Lindegaard

@Hanne Lærke Sommer 13. august, 2019 - 15:36

Dit argument, at man med føje kan overfalde, myrde og fordrive alle muslimer, fordi der findes terrorister iblandt muslimerne holder slet ikke - faktisk er argumentet aldeles uantageligt.

Det kan du vel også selv se ??