Læsetid: 2 min.

Indonesiens nye hovedstad skal ligge i udkanten – i Borneo, der har et mangfoldigt dyreliv og nogle af verdens største regnskovsområder

Millionbyen Jakarta er placeret på sumpet terræn og synker op til 25 centimeter om året. Tidligere på ugen lancerede præsident Joko Widodo planen om at bygge en ny hovedstad på øen Borneo. Det vil næppe ændre Javas status som landets magtcentrum
Jakarta synker, og derfor vil indonesiens præsident rykke landets hovedstad fra Jakarta til Borneo.

Jakarta synker, og derfor vil indonesiens præsident rykke landets hovedstad fra Jakarta til Borneo.

Bay Ismoyo

31. august 2019

Joko Widodo, der til daglig blot kaldes Jokowi, har netop startet sin anden periode som Indonesiens præsident. Han har gjort infrastrukturprojekter i den folke- og ørige nation til sit politiske varemærke og sigter mod at sætte kronen på værket i slutningen af sin embedsperiode.

Her skal Indonesiens hovedstad – om alt går vel – flytte godt 2.000 kilometer mod nordøst til øen Borneo. Det annoncerede han tidligere på ugen på et pressemøde i præsidentpaladset.

»Vi kan ikke blive ved med at presse Jakarta og øen Java. Befolkningstæthed, trafikal belastning, luftforurening og drikkevandsproblemer ødelægger byen. Vi må håndtere situationen med det samme,« lød det fra præsidenten.

Regeringen ønsker at begynde flytningen i 2024, mens konstruktionen muligvis begynder allerede næste år. Alle officielle bygninger og institutioner skal flyttes med, hvilket ligeledes gælder halvanden millioner offentligt ansatte. Prisen bliver på omkring 220 milliarder kroner, hvoraf staten finansierer en femtedel, mens resten skal komme fra offentligt-private partnerskaber.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu