Læsetid: 4 min.

IS tager ansvaret for lørdagens bombeangreb mod bryllup i Kabul

Islamisk Stat har ifølge BBC påtaget sig ansvaret for lørdagens bombeangreb mod et bryllup i Kabul, og derfor behøver det ikke at få negative konsekvenser for fredsforhandlingerne mellem Taleban og USA, vurderer eksperter
83 dræbte og flere end 180 sårede var resultatet, da en mand tilknyttet Islamisk Stat lørdag aften sprængte sig selv i luften til et bryllup i Kabul med 1.200 gæster.

83 dræbte og flere end 180 sårede var resultatet, da en mand tilknyttet Islamisk Stat lørdag aften sprængte sig selv i luften til et bryllup i Kabul med 1.200 gæster.

Wakil Kohsar

19. august 2019

Det var en »islamisk kriger« tilknyttet Islamisk Stat, der lørdag aften sprængte sig selv i luften i mandeafdelingen til et bryllup med 1.200 gæster. Det fremgår ifølge BBC af en erklæring fra IS, som også omtaler, at andre krigere sprængte et parkeret køretøj med sprængstof i luften, da redningsfolk ankom til bryllupsbygningen Dubai City i den vestlige del af Kabul. Her bor mange shiitiske hazarere, og angrebet fandt sted kun to døgn før fejringen mandag af 100-årsdagen for Afghanistans uafhængighed.

»Når IS har påtaget sig ansvaret, så bør det ikke skabe problemer i forhold til fredsforhandlingerne mellem USA og Taleban,« vurderer konsulent ved Forsvarsakademiet David Vestenskov.

Han peger på, at et bryllup er et såkaldt blødt mål, som ikke har været omgærdet af mange sikkerhedsforanstaltninger, og derfor har det ikke krævet meget planlægning at ramme så mange mennesker, at angrebet uundgåeligt ville skabe international opmærksomhed.

»Det indikerer, at angrebet ikke har været styret af Taleban,« siger David Vestenskov og fortsætter:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

"Hvis Vesten forlader Afghanistan, vender vi tilbage til forholdene i 2001"
citat af Zohreh Faizi - fra artiklen

Selvfølgelig forlader Vesten Afghanistan - hva' ellers ??

Så afghanerne må enten indstille sig på at leve under Sharialoven, eller også må de bekæmpe tilhængerne af Sharialoven - der er ikke andre muligheder, bortset fra helt at forlade landet.