Læsetid: 4 min.

Joshua Wong er blot én ud af et hav af stemmer i Hongkong

Anholdelserne af nogle af Hongkongs mest profilerede demokratiforkæmpere vidner om, hvordan loven bliver presset til det yderste i en situation, hvor bystyrets politiske råderum er holdt på et minimum af Kinas kommunistparti. Det kommer ikke til at få den ønskede effekt
Anholdelserne af Joshua Wong og Agnes Chow kom på et tidspunkt, hvor den politiske ledelse i Hongkong ellers havde lovet, at man ville skabe en platform for dialog med demonstranterne.

Anholdelserne af Joshua Wong og Agnes Chow kom på et tidspunkt, hvor den politiske ledelse i Hongkong ellers havde lovet, at man ville skabe en platform for dialog med demonstranterne.

Tyrone Siu

31. august 2019

Fredag morgen ved halvottetiden var Joshua Wong på vej til metrostationen, som han plejer. I stedet blev han hevet ind i en minivan og kørt til Hongkongs politihovedkvarter. På samme tidspunkt et andet sted i byen bankede politiet på hos Agnes Chow.

Joshua Wong og Agnes Chow er medstiftere af det politiske parti Demosisto og blandt de mest fremtrædende medlemmer af Hongkongs demokratibevægelse. Begge blev sigtet for at have organiseret en ulovlig forsamling  – og slap først efter mange timer ud af politiets varetægt mod kaution.

Antallet af anholdelser i forbindelse med den månedlange protestbevægelse er nu oppe på omkring 800. Langt størstedelen har fundet sted i forlængelse af sammenstød mellem politistyrker og demonstranter.

Men hverken Joshua Wong eller Agnes Chow står i forreste række, når tåregassen begynder at regne.

De tilhører en anden kategori. Til trods for deres unge alder på 22 år er de erfarne aktivister. Deres demokratikamp begyndte under den såkaldte paraplybevægelse for fem år siden, hvor de var blandt de ledende kræfter i bestræbelserne på at presse bystyret til at indføre frie valg.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • David Zennaro
Alvin Jensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu