Læsetid: 8 min.

Nyt russisk supermissil var formentlig årsag til mystisk eksplosion

En mystisk eksplosion i det nordlige Rusland med radioaktivt udslip kan være udløst af en fejlslagen test af et nyt russisk atomdrevet missil. Myndighederne tilbageholder fortsat information om ulykken, hvor mindst fem døde.
Flere apoteker i storbyer tæt på ulykkesstedet berettede efter ulykken om enorm efterspørgsel på jod, som reducerer påvirkningen fra radioaktiv stråling.

Flere apoteker i storbyer tæt på ulykkesstedet berettede efter ulykken om enorm efterspørgsel på jod, som reducerer påvirkningen fra radioaktiv stråling.

Ritzau Scanpix

17. august 2019

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Supermissilet Skyfall

Det var sandsynligvis en test af supermissilet Skyfall, der slog fejl og forårsagede en eksplosion i det nordlige Rusland og mindst fem dødsfald, vurderer udenlandske eksperter. De russiske myndigheder er dog fortsat lukkede om årsagerne til ulykken, der skete 8. august.

Indledningsvist forsikrede Ruslands Forsvarsministerium befolkningen om, at radioaktivitetsniveauet i luften var uændret. Men i byen Serevodvinsk, ca. 30 km fra ulykkesstedet, blev radioaktivitetsniveauet målt til at være 20 gange højere end normalt i et tidsrum på halvanden time. Det hang dårligt sammen med, at Forsvarsministeriet hævdede, at det var en raketmotor med almindeligt brændstof, der var eksploderet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Bindesbøll

@ Torben Skov:

Mere seriøst og alvorligt:

Mindst 7 mennnesker er foreløbig dræbt. formentlig øjeblikkeligt pga eksplosive dele af dette missils brændstof.
Den ubehagelige fortsættelse er, at et ukendt antal andre (typisk for Putin-regimets løgne, fordrejninger & fortielser) stadig er indlagt diverse steder, angiveligt også for stråleskader.
Et større område af havet omkring den mislykkede missil-affyring er stadig helt spærret af.

De arme flere hundrede tusinder indbyggere i det pågældende "nærområde" stoler af gode grunde ikke på myndighedernes snak om at alting er normalt, inklusive stråleniveauet. Derfor hamstrer og spiser de forbyggende jod-piller.

Den tredje meget urovækkende faktor her er, at russerne tilsyneladende her har eksperimenteret med en form for et nuklear-drevet missil, med "uendelig rækkevidde".

Ifølge en atom- og militærforsker ved den svenske forsvarsakademi betyder det i "klartext", at et sådant missil kun kan være forsynet med en totalt ubeskyttet reaktor, der under sin vej vil smide en masse radioaktivt snavs ned i hovedet på alle dem der lever under missiliets bane.
Hvis vi taler om et strategisk våben der bliver affyret under en atomkrig, der alligevel vil slå os alle ihjel, kan det "så at sige" være lige meget.

Men hvorfor sætter Putins Rusland alle disse ressourcer ind på at opnå et 1.slags-våben? Det er jo dét der er det uhyggelige perspektiv her.
At der stadig findes vanvids-typer - her i Putins kreds - af både militærfolk og forskere, der tror man kan "vinde" en atomkrig. Hvad gør man ved sådanne idioter og tåber?
Enhver der kan læse russisk, kan desværre studere russiske militærtidsskrifter, hvor man ligefrem stadig bryster sig med at være "bedst" mht. til tåbelige atomare forsøg på at være nr. 1.

Alle disse personer burde tvangsindlægges til mindst 3 daglige genudsendelser af"Dr. Strangelove", for at vågne op til virkelighedens realiteter. Suk.

Det er på tide, at også de "progressive" og "fredsvennerne" herovre - tager vanviddet i også den russiske atomare oprustning alvorligt, og ytrer en klar protest mod disse tosser. Se at kom i gang. Tak !