Læsetid: 2 min.

»Hvis de øvrige ledere ikke skulle tale med Trump ved G7, hvornår så?«

G7 giver stadig god mening i dag, på trods af de seneste års stridigheder, mener Dennis Görlich, økonom ved en af de rådgivende tænketanke bag G7.
24. august 2019

Efter de seneste års stridigheder ligner G7-formatet efterhånden et præglobaliseret fortidslevn fra det gamle Vesten, der prøver at holde sin magtposition i hævd. Alligevel giver G7-møderne god mening i dag, mener Dennis Görlich, som er økonom ved Kiel Institute for World Economy – en af de rådgivende tænketanke bag G7. Som leder af Global Challenges Center er han desuden medlem af netværket T20, der er forsknings- og rådgivningsorgan for G20.

»Offentligheden ser alt for sjældent, at de her årlige topmøder ikke bare er til for selve G7-mødernes skyld. De indeholder lange politiske processer, der strækker sig over hele året,« siger Dennis Görlich til Information.

»Der er en række møder mellem fagministrene fra de enkelte lande. Der er fire til fem forberedende møder, hvor ligheder, forskelle og mulige veje udloddes. Desuden mødes landenes skiftende ledere løbende i en slags levende multilateralisme.«

– Men giver det mening at holde G7 kunstigt i live i en tid, hvor alliancen er internt splittet om stort set alle emner fra grøn omstilling til Macrons digitalskat?

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

“»Hvis de øvrige ledere ikke skulle tale med Trump ved G7, hvornår så?«

G7 giver stadig god mening i dag, på trods af de seneste års stridigheder, mener Dennis Görlich, økonom ved en af de rådgivende tænketanke bag G7.”

Der er ikke mulighed for samlet set global økonomisk vækst, der er ikke bæredygtig energi til formålet og ingen udsigt til, at der vil kunne skaffes tilstrækkelig bæredygtig energi til formålet.

Udviklingen som den ser ud til i dag, med ikke bæredygtig økonomisk vækst vil accellere den globale overophedning og effektuere den klimatiske undtagelsestilstand.

EU og resten af verden står over for recession og sansynligvis nært forestående global depression, der kan få Wall Street-krakket i 1929 i USA til at ligne en sommer fest på Bornholm.

Verdens samlede offentlige og private gæld udgør nu 318 procent af GWP.
Link: https://www.axios.com/global-debt-increase-q1-2019-92ef0a63-b86e-471d-84...

Ja det er tid til at tale ‘seriøst’ med hinanden og naturligvis med Donald Trump!

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Det lyder fornuftigt at huske hvad alternativet, uden G7, ville være. Der MÅ komme en tid efter Trump! En tid hvor mange vil kunne huske tiden før Trump uden af den grund at fortabe sig i ønskedrømmes sidespor.