Læsetid: 4 min.

Salvini vil nedstemme sin egen regering og køre solo i spidsen for Italien

Italiens regering er ved at gå fuldstændig i opløsning. Det ene regeringsparti Lega har indkaldt til mistillidsafstemning den 20. august, og regeringens ministre skændes nu åbent om landets indvandringspolitik – et tema, der kan være med til at give Matteo Salvini posten som premierminister
Salvini, lederen af det højrenationale parti Lega, trak i sidste uge tæppet væk under regeringen, hvor han krævede et snarligt nyvalg, der kan bringe ham selv til tops som landets nye premierminister. I denne uge har han tiltrukket opmærksomhed ved endnu engang at udnytte et opgør om migranter til at slibe sin profil som indvandrerfjendsk endnu skarpere for at stå stærkere i en kommende valgkamp.

Salvini, lederen af det højrenationale parti Lega, trak i sidste uge tæppet væk under regeringen, hvor han krævede et snarligt nyvalg, der kan bringe ham selv til tops som landets nye premierminister. I denne uge har han tiltrukket opmærksomhed ved endnu engang at udnytte et opgør om migranter til at slibe sin profil som indvandrerfjendsk endnu skarpere for at stå stærkere i en kommende valgkamp.

Fabio Sasso/ Ritzau/Scanpix

17. august 2019

Borgerkrigen i den italienske regering er nu total. Det blev for alvor tydeligt, da premierminister Giuseppe Conte torsdag anklagede sin kontroversielle indenrigsminister Matteo Salvini for at være »illoyal« og for at »fokusere som en besat« på indvandring udelukkende for at maksimere sin vælgeropbakning.

Salvini, lederen af det højrenationale parti Lega, trak i sidste uge tæppet væk under regeringen, hvor han krævede et snarligt nyvalg, der kan bringe ham selv til tops som landets nye premierminister.

Og på Salvinis initiativ står Conte foran en mistillidsafstemning i parlamentet den 20. august, som kan tvinge den tidligere juraprofessor til at træde tilbage – blot 14 måneder efter han helt uden politisk erfaring og som aldeles ukendt i offentligheden blev hentet ind for at stå i spidsen for den nydannede populistregering med Lega og Femstjernebevægelsen.

Dengang blev Conte vidt og bredt opfattet som en marionetdukke for regeringens to reelle ledere, Legas Salvini og Femstjernebevægelsens Luigi Di Maio. Men nu, hvor han står til at miste sit arbejde, er han begyndt at bide fra sig med kritik af Salvini.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu