Læsetid: 4 min.

Sanktioner sender Nordkoreas økonomi på krisekurs

Kim Jong-un betaler en høj pris for at have udviklet Nordkoreas atom- og missilprogram. Verdens mest lukkede land har ikke været så økonomisk isoleret siden Sovjetunionens fald. Eksporten styrtdykkede sidste år med 86 procent, anslår ny rapport
For andet år i træk har Nordkorea negativ økonomisk vækst, og en række eksportsektorer - kul og mineraler, fiskeri og beklædningsindustrien - er hårdt ramt af sanktionerne mod landet.

For andet år i træk har Nordkorea negativ økonomisk vækst, og en række eksportsektorer - kul og mineraler, fiskeri og beklædningsindustrien - er hårdt ramt af sanktionerne mod landet.

2. august 2019

Kim Jong-un er tredje led i et familiedynasti af nordkoreanske ledere, der alle har forsøgt at udvikle atomvåben. Men første og anden generation kommer ikke i nærheden af at have affyret lige så mange missiler eller foretaget lige så mange atomtest som ham.

Han har stolt proklameret, at den nordkoreanske nukleare styrke er færdigudviklet, og at flere test ikke er nødvendige. I stedet lancerede han sidste år en ny national strategi med vægt på at fremme af økonomien.

Der er bare ét problem. Nordkoreas økonomi er de sidste to år skrumpet, og de løfter, Kim Jong-un har givet til sin befolkning om vækst og fremgang, bliver mere end svære at indfri.

Årsagen er de internationale sanktioner, der er rettet mod landet som en direkte konsekvens af Kim Jong-uns atompolitik. Hvor galt det står til for den nordkoreanske økonomi fremgår af en ny redegørelse udgivet af Sydkoreas centralbank.

Rapporten kommer frem til, at Nordkoreas bnp sidste år blev 4,1 procent mindre, hvilket er det værste resultat siden 1997. Det er andet år i træk, at væksten går i negativ.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@
Lasse Karner

"Kim Jong-un betaler en høj pris for at have udviklet Nordkoreas atom- og missilprogram."

I skulle øve jer lidt i at skrive manchetter inde på Information ....

Kim Jong-un betaler ingen som helst pris overhovedet, for at udvikle Nordkoreas atom- og missilprogram - han kan importere alle de luksusvarer, som han ønsker til sig og sine.

Henrik Peter Bentzen, Mogens Holme, Michael Waterstradt og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar