Læsetid: 5 min.

Sport skal skaffe prestige til Orbáns Ungarn

I denne weekend køres der Formel 1 på den legendariske Hungaroring nord for Budapest. Med 200.000 besøgende er den årlige sportsbegivenhed ikke alene Ungarns største, den er også blevet et luksuriøst mødested for den sportsgale premierminister Viktor Orbán og hans lyssky oligarker. Sport kan vække folkets nationale stolthed, mener han
I Ungarn er sport og politik uløseligt forbundet. Og selv mener Orbán, at sport kan samle nationen og medvirke til at genskabe fordums storhed. Her er det fra træningen forud for Formel 1-løbet nord for Budapest på søndag.

I Ungarn er sport og politik uløseligt forbundet. Og selv mener Orbán, at sport kan samle nationen og medvirke til at genskabe fordums storhed. Her er det fra træningen forud for Formel 1-løbet nord for Budapest på søndag.

Ritzau

3. august 2019

MOGYORÓD - På grund af banens 14 snørklede sving er det noget nær umuligt at overhale på Hungaroring. Starter man i pole position, kan man med høj sandsynlighed holde alle forfølgerne bag sig gennem hele løbet. På samme måde har det vist sig noget nær umuligt at vriste magten fra premierminister Viktor Orbán, der med solide forspring har vundet alle politiske valg i landet siden 2010.

I Ungarn er sport og politik uløseligt forbundet – tættere end i noget andet europæisk land. Og selv mener Orbán, at sport kan samle nationen og medvirke til at genskabe fordums storhed.

»Sport kan genoprette Ungarns selvrespekt. Hvis vi forener vores indsats, kan vi spille op med enhver nation i verden – selv dem, der er større end os – uanset om det gælder kultur, videnskab eller sport,« som premierministeren konstaterede for et par år siden.

Da Budapest i 2019 fik tildelt æren som årets europæiske sportshovedstad, holdt Orbán sig heller ikke tilbage:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer