Læsetid: 3 min.

De syrisk-kurdiske krigere trækker sig fra den tyrkiske grænse

I sidste weekend blev forskansninger afmonteret, tunge våben fjernet og krigere forflyttet. Men selv om amerikanerne i sidste øjeblik har afværget en tyrkisk invasion, og alle nu udtrykker optimisme, går kurderne en usikker fremtid i møde
Målet med, at USA og Tyrkiet opretter en sikker militærzonen, er at få skabt afstand mellem den tyrkiske grænse og de syriske kurderes YPG-milits. På billedet er syrisk-kurdiske demonstranter, der demonstrerede i Qamishli tidligere på ugen under en protest mod tyrkiske trusler om at invadere den kurdiske region.

Målet med, at USA og Tyrkiet opretter en sikker militærzonen, er at få skabt afstand mellem den tyrkiske grænse og de syriske kurderes YPG-milits. På billedet er syrisk-kurdiske demonstranter, der demonstrerede i Qamishli tidligere på ugen under en protest mod tyrkiske trusler om at invadere den kurdiske region.

Delil Souleiman

31. august 2019

Den kurdiskledede administration i det nordøstlige Syrien har trukket de kurdiske YPG-krigere tilbage fra både Tal Abyad og Ras Al-Ain: to vigtige grænsepunkter langs den tyrkiske grænse.

Det sker som led i en aftale mellem USA og Tyrkiet om en sikkerhedszone, hvor begge lande har styrker i grænseområdet. Målet er at få skabt afstand mellem den tyrkiske grænse og de syriske kurderes YPG-milits.

Over flere måneder har præsident Recep Tayyip Erdogan ellers truet med at sende tyrkiske styrker ind over grænsen for at knuse YPG, som Ankara betragter som terrorbevægelsen PKK’s forlængede arm, men det lader til, at invasionen nu er afblæst.

Både Ankara, Washington og kurderne i Qamishli lader til at være optimistiske efter aftalen.

»Tilbagetrækningen blev gennemført for at sikre vores engagement og for at vise, at vi er interesseret i at nå til en løsning gennem en fredelig dialog med nabolandene,« lød den officielle melding fra den kurdiskledede administration i det nordøstlige Syrien i tirsdags.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • ingemaje lange
  • David Zennaro
  • Thomas Tanghus
Viggo Okholm, ingemaje lange, David Zennaro og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu