Læsetid: 3 min.

USA: Seks nye massenedskydninger forpurret af politiet

Blot to uger efter den racistisk motiverede massenedskydning i El Paso har amerikansk politi anholdt flere personer, som ser ud til at have haft vilje til og forberedt sig på lignende aktioner – og ud fra lignende motiver
24. august 2019

LOS ANGELES – Kun lidt over to uger er gået, siden en bevæbnet mand skød og dræbte 22 mennesker i El Paso, men i den mellemliggende tid har amerikansk politi angiveligt allerede forpurret ikke færre end seks nye planlagte massenedskydningsaktioner.

Mindst fire af disse mulige massedrabskomplotter ser ud til at involvere mænd, der bekender sig til højreradikale synspunkter og racistisk ideologi – det gjorde også den 21-årige gerningsmand i El Paso, hvis nylige udåd er det blodigste angreb mod latinoer i nyere amerikansk historie. Før han begik den, uoploadede han et racistisk indvandrerfjendsk manifest på internettet, tilsyneladende forfattet af ham selv.

At det er lykkedes for amerikansk politi at pågribe en række mistænkte, før de kunne nå at gøre alvor af deres erklærede morderiske forsætter, skyldes da også, at de pågældende selv havde forhåndsannonceret disse i internethadegrupper, hvor der rases imod LGBTQ-personer, jøder, sorte amerikanere, latinoer og muslimer.

Fire af de seks pågrebne er hvide mænd i tyverne, og fem af dem mentes at have været ’indsatsklare’ og bevæbnede, nogle af dem med omfattende arsenaler.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu