Læsetid: 5 min.

Afghanerne tøver med at gå til valg: »Folk vil ikke risikere noget for et falsk demokrati«

Præsidentvalget i Afghanistan lørdag står nok en gang i skyggen af vold og svindel, og dertil er en aftale mellem USA og Taleban om landets fremtid netop kollapset. Man kan ikke fortænke afghanerne i ikke at ville risikere liv og lemmer for at afgive deres stemme
Mindst 40 mennesker er dræbt ved et bryllup, da amerikanskstøttede regeringsstyrker bombede Taleban-krigere, der holdt til i bygningen ved siden af.

Mindst 40 mennesker er dræbt ved et bryllup, da amerikanskstøttede regeringsstyrker bombede Taleban-krigere, der holdt til i bygningen ved siden af.

Watan Yar

27. september 2019

Optakten til lørdagens præsidentvalg i Afghanistan minder om situationen forud for tidligere valg i landet: Alt er skæmmet af vold, frygt og beskyldninger om svindel.

Søndag blev mindst 40 mennesker dræbt ved et bryllup, da amerikanskstøttede regeringsstyrker bombede Taleban-krigere, der holdt til i bygningen ved siden af.

Ugen inden – den 17. september – blev mindst 26 mennesker dræbt, da en Taleban-selvmordsbomber detonerede midt i en forsamling til støtte for præsident Ashraf Ghani i Parwan-provinsen.

Og netop Ashraf Ghani – den nuværende amerikanskstøttede præsident – bliver anklaget for svindel. Hans kritikere siger, at han vil forsøge at manipulere stemmerne i de områder, hvor han står svagest.

I de seneste uger har præsidenten efter sigende lukket ned for flere valgsteder i Afghanistan og begrundet det med manglende sikkerhed.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu