Læsetid: 5 min.

Danmark sender 100 mio. kr. i humanitær bistand til rohingyaerne – og støtter fortsat regimet i Myanmar

Situationen i verdens største flygtningelejr i Bangladesh er trøstesløs, siger minister for udviklingsarbejde, Rasmus Prehn (S). Men selv om FN vurderer, at risikoen for et nyt folkemord mod de tilbageværende rohingyaer i Myanmar er høj, fortsætter den danske bistand til landet
En undersøgelseskommissionen har konkluderet, at seksuelle overgreb udført af sikkerhedsstyrker var del af en »bevidst, velplanlagt strategi for at skræmme, terrorisere og straffe civilbefolkningen«. Her ofre for overgreb på et hospital i Cox’s Bazar i Bangladesh.

En undersøgelseskommissionen har konkluderet, at seksuelle overgreb udført af sikkerhedsstyrker var del af en »bevidst, velplanlagt strategi for at skræmme, terrorisere og straffe civilbefolkningen«. Her ofre for overgreb på et hospital i Cox’s Bazar i Bangladesh.

Dar Yasin

24. september 2019

Minister for udviklingsarbejde, Rasmus Prehn (S), annoncerer tirsdag en ekstrabevilling på 100 mio. kr. i humanitær bistand øremærket den muslimske minoritetsgruppe rohingyaerne.

Rohingyaerne betegnes ofte som klodens mest forfulgte folk, og i Bangladesh bor godt 900.000 af dem i overfyldte flygtningelejre. Størstedelen kom dertil, efter at en brutal militæraktion i Myanmar for to år siden drev dem over grænsen.

»Det er noget af det allermest trøstesløse og allermest uhyggelige. 900.000 fordrevne rohingyaer lever i lejre under kummerlige forhold i et Bangladesh, der også er udfordret og har svært ved at huse de mange flygtninge, så det er en tilspidset situation. Der er brug for hjælp, og mad og sundhed,« lyder det fra udviklingsministeren.

Han befinder sig i disse dage i New York i forbindelse med FN’s årlige generalforsamling.

»Vi bruger anledningen her i New York, hvor vi har en større talerstol, fordi vi ser en mulighed for også at inspirere andre lande,« siger Rasmus Prehn.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Eva Schwanenflügel
Viggo Okholm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Hvem bliver de næste krigs/klimaflygtninge?

Hvordan ser folketinget på ansvaret, for den forbrugsdrevne økonomiske vækst på olie, gas og kul?

“100 mio. kr. i humanitær bistand øremærket den muslimske minoritetsgruppe rohingyaerne.”

Forbrugsdrevet økonomisk vækst er det et regeringens mål?

Det opnås i dag på primært olie, gas og kul afbrænding, alle kender til konsekvenserne de menneskeskabte klimaforandringer.

Vores politikere ser de på verden og de siger tilsyneladende at de har forstået budskabet, fra den samlede videnskab, men handler vores politikere, som et godt eksempel for resten af verden, på de akut handlingskrævende opgaver?

Søger regeringen efter nye olie resurser i dansk undergrund, der samtidig kræver de menneskeskabte klimaforandringer og mange tusinder menneskeliv i f.eks. Myanmar.

Myanmars mordere modtager diverse internationale og EU økonomisk bistandsmidler for, at sikre en demokratiseringsproces, men pengene bruges ikke til Demokrati, styret myrde de mest klima udsatte mennesker på jorden, hvis jord de har stjålet.

Folkemordet på Rohingya folket krævede mindst 9000 drabet mellem 25 august og 24 september 2017 og kampen om resurserne i kølvandet på de menneskeskabte klimaforandringer, forgår stadigvæk i Myanmar, imens verden ser på, men ingen tager ansvar for noget.

Hvordan ser folketinget på krigs/klimaflygtninge og det forsvindende eksistensgrundlag og ansvaret for de menneskeskabte klimaforandringer den rige del af verden historisk har 90% af det samlede CO2 udlednings ansvaret for?

Mener folketinget, at der medfølger et historisk ansvar for, at skabe tillid til en fremtid for de særligt udsatte krigs/klimaflygtninge.

Link: https://www.usatoday.com/story/news/world/2017/12/14/aid-group-rohingya-...

“Climate Change: A Permanent Reality for Myanmar.

According to the 2016 Climate Risk Index, Myanmar is the second most vulnerable country in the world to the effects of climate change.

Researchers at the Center for Climate System Research at Columbia University, in collaboration with the Department of Hydrology and Meteorology.”
Link: https://www.irrawaddy.com/opinion/guest-column/climate-change-permanent-...

Cyklonen Nargis er en tropisk cyklon, der i starten af maj 2008 hærgede Burma(Myanmar). Minimum 36.000 er omkommet, men man frygter over 100.000 døde. Derudover har omkring 1 million mennesker mistet deres hjem.
Link: https://da.m.wikipedia.org/wiki/Cyklonen_Nargis

»hvis vi ikke selv bliver bedre til at udvinde olie og gas, så bliver vi jo nødt til at købe det andre steder, for vi har stadigvæk brug for det.

Det er en helt bred erkendelse, og derfor synes jeg heller ikke, at der er noget i vejen for, at man forsker i, hvordan en større andel af olien og gassen kan indvindes. Det synes jeg ikke, at jeg skal sætte begrænsninger for.«

"Sofie Carsten Nielsen skriver den tidligere centrumvenstre forsknings- og uddannelsesordfører for Radikale Venstre"

Nu ‘siger’ det Radikale Venstre og for den sag skyld SF noget andet, men bør befolkningen stole på hvad vores folkevalgte politikere siger er det de gør?

Er de muligvis købte og betalte for en handling?

Der ventes fortsat på (S) regeringen.

Exxon Mobile, BP, Shell, Chevron, Total og Maersk ejer deres helt eget danske Folketing, sandheden er, hvad pengene betaler for, at den er.

Fra link:
"Exxon Mobile, BP, Shell, Chevron, Total og Maersk bidrager flittigt til, at man på universiteter herhjemme forsker i at få mere olie og gas op af jorden.

"Videnskab.dk har søgt aktindsigt i universiteternes private bevillinger, hvoraf det fremgår, at danske universiteter har modtaget mindst 275 millioner kroner af olieindustrien fra 2009 til 2014.

Størstedelen af midlerne går til at forske i, hvordan man hiver endnu mere olie og gas på af de eksisterende olie- og gaslommer. En tiårig bevilling på godt en milliard finansierer et Center for Olie og Gas på Danmarks Tekniske Universitet med samme formål.

Udviklingen i olieforskningen kan forekomme mærkelig, når man ved, at klimaforskning viser, at man for at begrænse temperaturstigningen på Jorden til 2 grader må lade allerede kendte olie og gasforekomster blive i jorden.

»Det er fuldstændig absurd at lede efter ny olie, når vi ved, vi ikke må brænde det af af hensyn til klimaet. Det er på alle måder den forkerte vej at gå.«

siger ph.d.-studerende Emil Urhammer, som forsker i bæredygtig omstilling ved Aalborg Universitet i København, til Videnskab.dk."
https://videnskab.dk/kultur-samfund/fuldstaendig-absurd-industrien-betal...