Læsetid: 4 min.

Demokraterne vil fremskynde rigsretsprocessen mod Trump ved at fokusere på Ukraine-affæren

Nancy Pelosi stiller alle andre undersøgelser i Kongressen af Donald Trumps embedsmisbrug i bero for at stille skarpt på de nye belastende oplysninger om præsidentens afpresning af Ukraines regering med henblik på at opstøve politisk snavs om Joe Biden
Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvorvidt efterretningsudvalget også planlægger at indkalde Rudy Giuliani. Han har virket som Trumps uofficielle repræsentant i det vedvarende pres, præsidenten har lagt på Ukraines forhenværende og nye præsident og regering

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvorvidt efterretningsudvalget også planlægger at indkalde Rudy Giuliani. Han har virket som Trumps uofficielle repræsentant i det vedvarende pres, præsidenten har lagt på Ukraines forhenværende og nye præsident og regering

Peter Foley

28. september 2019

BOSTON – Den demokratiske leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, besluttede torsdag at begrænse en rigsretsproces mod præsident Donald Trump til udelukkende at handle om hans opsigtsvækkende telefonsamtale med Ukraines præsident den 25. juli og indholdet af et sensationelt dokument, der blev indberettet den 12. august af en whistleblower ansat i CIA.

Det betyder, at flere igangværende og parallelle undersøgelser af præsidentens embedsførelse i fem forskellige kongresudvalg vil blive stillet i bero. Fremover vil al opmærksomhed således være rettet mod efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, der anføres af demokraten Adam Schiff fra Californien.

Ifølge The New York Times fredag vil undersøgelserne, der vil omfatte åbne og lukkede høringer med vidner og anmodninger om dokumenter fra Det Hvide Hus og ministerier, således blive forkortede, og kan måske allerede færdiggøres i slutningen af oktober.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Problemet her er vel lidt at enten er der ikke noget snavs om Biden (højst sandsynligt - og så er det jo bare et patetisk og dilletantisk forsøg på at opnå viden om sin modstander, med de kanaler man nu engang råder over) eller også er der tilstrækkeligt snavset og så er det hele pludselig meget relevant. Jeg kunne godt forestille mig sagen skal være lidt større, i størrelsesorden: nationens sikkerhed, før en rigsret giver så meget pote, at den formastelige må gå. Men vist er det da usympatisk, som så meget andet med Trump. Men vi må ikke glemme at han blev valgt på at være usympatisk eller i hver fald uempatisk, med dem der kommer ham på tværs. Så altså pleasi Pelosi don´t call the polici before you make sure he don´t get off with escusi.

Torben Lindegaard

@Martin Burcharth

OK - men Joe Biden og sønnen Hunter Biden ....

Check selv en video med Joe Biden fra et møde i Council Foreign Relations.

Det er den slags pral, der får een til at synes så meget mindre om amerikanere.