Læsetid: 5 min.

Demokraterne kan have undervurderet Trumps evne til at slå igen

Udskriften af en samtale i juli mellem henholdsvis USA’s og Ukraines præsident bekræfter, at Trump opfordrede Zelenskij til at få en statsadvokat til at snuse i Biden-familiens affærer i Ukraine. Det er et åbent spørgsmål, hvilken indflydelse en rigsretssag vil få på valgkampens udfald i 2020
Nancy Pelosi og demokraterne kan have undervurderet Trumps evne til at slå igen. Hans stærkeste kort er, at der stadig hersker en vis grad af usikkerhed om, hvorvidt Joe Biden som vicepræsident optrådte eisk upassende ved at pressse på for at få den ukrainske statsadvokat afsat.

Nancy Pelosi og demokraterne kan have undervurderet Trumps evne til at slå igen. Hans stærkeste kort er, at der stadig hersker en vis grad af usikkerhed om, hvorvidt Joe Biden som vicepræsident optrådte eisk upassende ved at pressse på for at få den ukrainske statsadvokat afsat.

Jonathan Ernst

26. september 2019

Siden den særlige anklager Robert Muellers rapport blev offentliggjort i foråret, og han senere aflagde vidnesbyrd i Kongressen, har demokratiske lovgivere i Repræsentanternes Hus utålmodigt ventet på, at præsident Donald Trump ville forære dem en klokkeklar begrundelse til at indlede en rigsretssag.

Det har præsidenten himself nu gjort på egen hånd. Under FN’s Generalforsamling mandag i New York indrømmede Trump åbent, at han havde anmodet Ukraines nyvalgte præsident Volodimir Zelenskij i en telefonsamtale i juli om at få en ukrainsk statsadvokat – udpeget af Zelenskij – til at granske en penibel sag, der angår tidligere vicepræsident Joe Biden og hans søn Hunter.

Onsdag offentliggjorde Det Hvide Hus en udskrift af telefonsamtalen (som er stykket sammen af noter taget af dem, der lyttede med og derfor ikke er ordret) mellem de to statschefer.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Den præsidentielle sæbeopera I Amerika udspilles i dag i nyhedsmedierne, med Donald Trump i hovedrollen, slår datidens kendte sæbeopera "Skum" med flere længder.

Forvandlingsmennesket Trump, skifter hele tiden udtryk i et stadig hurtigere tempo end selv kameraerne kan følge med i.

Fra det helt uskyldige til det snerrende og irettesættende med krav om respekt, og nationalfølelse med underdanighed for præsidenten, spiller han på alle tangenter og registre i et sådant omfang, at der burde findes en "Oscar" for bedste politisk optræden i hverdagen som politisk leder af Amerika.

Eva Schwanenflügel

Demokraterne er nok desværre for tidligt ude af starthullerne.
Joe Biden kan vise sig at være langt mere fejlbehæftet end hidtil antaget, og det er ikke en god sag at forsvare hans egen indblanding i Ukrainske affærer, der involverer et tæt familiemedlem.
Hvis Biden også viser sig at fremstå korrupt, vil det skygge for anklagerne mod Trump, hvor berettigede de end er.
Desuden er chancen for at senatet går imod Trump forsvindende lille, i og med at majoriteten besiddes af republikanerne.