Læsetid: 5 min.

Demokraterne tager første skridt mod at vælte Trump i rigsretssag

Formanden for Repræsentanternes Hus indleder nu en forundersøgelse til en rigsretssag mod Trump. Men selv hvis beviserne er klare, er systemet indrettet sådan, at republikanerne selv skal give Trump dødsstødet i en eventuel sag. Det bliver en ekstremt svær opgave for demokraterne, vurderer eksperter
Trods internt pres i partiet har Nancy Pelosi indtil nu været tilbageholdende med at indlede forarbejdet til en rigsretssag, fordi republikanere netop sidder på flertallet i Senatet.

Trods internt pres i partiet har Nancy Pelosi indtil nu været tilbageholdende med at indlede forarbejdet til en rigsretssag, fordi republikanere netop sidder på flertallet i Senatet.

Kevin Lamarque

26. september 2019

»Præsidenten må stå til ansvar. Ingen er hævet over loven,« afsluttede formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, da hun tirsdag annoncerede, at hun vil indlede en forundersøgelse til en rigsretssag mod den amerikanske præsident Donald Trump.

Meldingen kommer efter, at en whistleblower i Det Hvide Hus har indberettet en sag om Trump til den amerikanske efterretningstjeneste.

Ifølge den anonyme kilde skulle Trump, under et telefonopkald med den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij, have forsøgt at presse Zelenskij til at indlede en undersøgelse af Hunter Biden, der er søn af demokraten Joe Biden.

Sønnen blev indsat i bestyrelsen hos et stort ukrainsk energiselskab, mens hans far Joe Biden var vicepræsident. Ifølge whistlebloweren har Trump forfulgt muligheden for en korruptionsanklage mod Biden – hans potentielt kommende modkandidat ved præsidentvalget i 2020 – ved at presse den ukrainske præsident til at finde noget ’snavs’ på Biden-familien.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Morten Wieth
Eva Schwanenflügel og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu