Læsetid: 5 min.

Demokratiske præsidentkandidater italesætter klimakrisen, mens en orkan truer USA’s østkyst

Den gigantiske orkan Dorian og nye skovbrande i Californien tjente som illustration på en dystopisk fremtid, da CNN onsdag aften inviterede ti demokratiske præsidentkandidater til at fremlægge deres klimapolitik og svare på kritiske spørgsmål fra publikum. Bernie Sanders ambitiøse plan skilte sig ud
Mens den gigantiske tropiske orkan Dorian nærmede sig den amerikanske sydøstkyst onsdag aften, fremlagde ti demokratiske præsidentkandidater i USA deres bud på en klimapolitik.

Mens den gigantiske tropiske orkan Dorian nærmede sig den amerikanske sydøstkyst onsdag aften, fremlagde ti demokratiske præsidentkandidater i USA deres bud på en klimapolitik.

Scott Olson

6. september 2019

CNN havde ved et uhyggeligt sammentræf valgt den absolut bedste aften til at illustrere, hvad der står på spil for amerikanerne, da tv-stationen onsdag indkaldte ti demokratiske præsidentkandidater til hver for sig at italesætte den globale klimakrise.

Samme dag nærmede den gigantiske tropiske orkan Dorian sig USA’s sydøstkyst efter at have hærget og lagt de nordlige Bahamas-øer øde med katastrofale oversvømmelser og en vindstyrke på over 200 km/t. I det sydlige Californien udløste skovbrande evakuering af hundredvis af familier.

Det var umuligt for de seere, der fulgte med i en maratontransmission fra kl. 17 til kl. 24 at undgå at konkludere, at den nye normaltilstand for millioner af amerikanere, der lever tæt på havkyster, er vand i gader og i deres huse.

Floder i Midtvesten er denne sommer gået over deres bredder og har oversvømmet gårde og store landbrugsarealer. Skovbrande i Vestens bjerg- og ørkenstater fortsætter ufortrødent.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er deprimerende så let politikere lader sig manipulere. Hverken skovbrændenene eller orkanen har meget meget med klimaforandringer at gøre

Nike Forsander Lorentsen

Kloden er en levende 'organisme' i forvandling, nybrud og intet kan stoppe det. Vi mennesker har hjulpet til men kan vel i det store hele ikke gøre så meget imod naturkrafternes spil, og det har sket tidligere. Det eneste vi mennesker kan gøre er vel at anpasse os så godt vi kan og det prøver vi på med små nålestik.

Jan Weber Fritsbøger

Claus Nielsen nej nej det eneste kliamforandringerne har gjort er at øge hyppigheden og alvorligheden af begge markant det er såmænd det hele, og vi kan så trøste os med at det blive værre !
Nike du tager fejl det handler ikke om at naturen er "i forvandling" men om at menneskelig aktivitet har ændret betingelserne og skabt en ny situation, en situation som truer alt liv incl mennesket selv, og der er faktisk en del mennesket kan gør, vigtigst vi kan ophøre med at gøre skaden værre, og vi kan endda ændre vores adfærd så meget at naturen kan vende tilbage til normale temperaturer, det sidste vil godt nok tage meget lang tid, og derfor er vores mål lige nu at begrænse hvor slemt det får lov at blive inden kulminationen, og uret tikker så vi burde have travlt med at gøre noget, men foreløbig har vi næsten kun snakket, og det er vel klart at det hjælper ikke.

Estermarie Mandelquist, Thomas Tanghus, Flemming Berger, Anders Graae og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

@JanWeberFritsbøger Tja, så længe mennesket tror at de er Gud, med at pille ved altet og desuden tror at vi kan pille det til rette.

Orkaner opstår over varme have, så de har bestemt med klimaforandringerne at gøre. Ligeså skovbrande, de varmere temperaturer og tørre forhold som kommer med klimaforandringerne fører til flere og værre brande.