Læsetid: 8 min.

Eksperter i kor til verdens ledere: Klima-apartheid truer

Hele tre nye rapporter advarer om truslen mod den globale stabilitet, hvis ikke klima- og miljøkrisen kommer øverst på dagsordenen. Stats- og regeringscheferne sættes under stigende pres op til FN’s krisemøde om klimaet den 23. september
Sahel-regionen i Burkina Faso er særlig hårdt ramt af tørke som følge af klimakrisen. De mennesker, der har mindst ansvar for krisen, rammes hårdest. Det konkluderer en af tre nye rapporter, der presser stats- og regeringscheferne forud for FN’s krisemøde om klimaet d. 23 september

Sahel-regionen i Burkina Faso er særlig hårdt ramt af tørke som følge af klimakrisen. De mennesker, der har mindst ansvar for krisen, rammes hårdest. Det konkluderer en af tre nye rapporter, der presser stats- og regeringscheferne forud for FN’s krisemøde om klimaet d. 23 september

Lasse Kofod

13. september 2019

Verdens stats- og regeringschefer skal være både blinde og døve for ikke at lade sig påvirke af de nye ekspertvidnesbyrd, der ligger foran dem, når de mandag den 23. september samles i New York til FN’s store krisetopmøde om klimaet. Kun ved at blive væk – som USA’s præsident Trump siges at ville gøre – kan man holde øjne og ører lukkede for de skærpede advarsler, som den globale sagkundskab har præsenteret i denne uge i form af tre opsigtsvækkende rapporter.

Den ene, ’The Future is Now ­ – Global Sustainable Development Report 2019’, er direkte bestilt af FN’s medlemslande og udarbejdet af et hold på 15 eksperter fra forskellige fagområder og forskellige dele af verden.

Ekspertgruppen, der blandt andet tæller professor Katherine Richardson fra Københavns Universitet, har gennemgået et stort antal videnskabelige studier foruden alle nyere globale vurderinger af situationen, når det gælder klima, biodiversitet, økonomi og social udvikling. Dertil har gruppen rådført sig med en lang række fagfolk.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Benno Hansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Britta Hansen
  • Thomas Tanghus
  • Poul Erik Riis
Morten Lind, Benno Hansen, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Thomas Tanghus og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Klima-apartheid alle ofrene EU drukner i Middelhavet mf.

Global Sustainable Development Report 2019:
The Future is Now – Science for Achieving Sustainable Development, (United Nations, New York, 2019).

Hvordan syntes UN/FN det går efter at have lyttet til den videnskablige konsensus om den bedste forhåndenværende videnskablige evidens?

Citat fra rapporten:

“Adding to the concern is the fact that recent trends along several dimensions with cross-cutting impacts across the entire 2030 Agenda are not even moving in the right direction.
Four in particular fall into that category:

•Rising inequalities.
•Climate change.
•Biodiversity loss and increasing amounts of waste from human activity that are overwhelming capacities to process them.”

Citat slut.
Link: https://reliefweb.int/sites/reliefweb.int/files/resources/24797GSDR_repo...

Det går globalt den forkerte vej på alle punkter der vedrøre de menneskeskabte klimaforandringer, det svindende eksistensgrundlag og sult.

EU pseudo økonomiske institutioner er en politisk religiøs sekt med begge ben solidt plantet i den blå luft.

Den kommende klimatiske undtagelsestilstand er en direkte udløber af EU pseudo økonomisk vækst på olie, gas og kul afbrænding.

Hvis ikke man politisk ønsker, at forholde sig til et stigende antal klimaflygtninge, burde vores folkevalgte politikere og EU stoppe med, at producere klimaflygtninge.

Der burde tages klart afstand fra kortsigtede ‘ikke’ bæredygtige økonomiske og magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

EU sseudo økonomisk vækst i økonomien har konsekvenser.

United Nations/FN
15. juli 2019
Der er 815 millioner i dag, knap tre milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.

World hunger continues to rise due to conflict, climate change, says UN report.

United Nations
“A profound change of the global food and agriculture system is needed if we are to nourish the 815 million people who are hungry today and the additional 2 billion people expected to be undernourished by 2050.

Right now, our soils, freshwater, oceans, forests and biodiversity are being rapidly degraded. Climate change is putting even more pressure on the resources we depend on, increasing risks associated with disasters, such as droughts and floods.”
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Der er mange ting, man kan gøre for at gavne klimaet.

Et lille hjørne af klimasagen er også vores enorme forbrug af alt-muligt-ragelse og dermed rovdrift på jordens ressourcer, samt de enorme affaldsbjerge og forurening af naturen som dette medfører.

Og man kan jo begynde med at reparere ragelset, når det går i stykker i stedet for bare at købe nyt.

Men dette modarbejdes direkte og målrettet af de store elektronikproducenter, der gør alt for at hindre, at deres ragelse kan repareres. I Norge er et lille reparationsfirma således blevet sagsøgt af IPhone fordi man har repareret konsumenterne IPhone, og IPhone vandt selvfølgelig sagen. Hensigten er, at man skal smide væk, og købe nyt, hvilket IPhone også sagde i retten.

Men rundt om i Europa findes der flere og flere reparationskaféer, hvor borgerne kan komme ind med deres ting, og få dem repareret af frivillige og ulønnede hjælpere, medens de får en kop kaffe. Alene i Berlin er der 14 af disse kafféer, og de oplyser, at omkring 60% af de ting, borgerne kommer med, kan repareres uden store problemer.

I øvrigt er EU på vej med et krav om at TV, computere, telefoner, hårtørrer og andet ragelse skal kunne adskilles og repareres. Og derfor kan det undre, at f.eks. IPhone går så hård frem med retssager overfor dem, der repareres deres skidt.

Morten Lind, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Lillian Larsen, Minna Rasmussen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Gert Romme
De menneskeskabte klimaforandringer har ‘EN’ CO2 accelerede klimakatastrofe og sult skabende primær kilde, den samlede videnskablige konsensus om den bedste forhåndenværende videnskablige evidens peger på.

Råolie lugter af død.
Råolie er død.
Råolie bringer død i de forkerte hænder.
Råolie og civilisation er modsætninger.

Det er råolie og alle’ destilleret olie produkter, der må udskiftes ‘hurtigt’, råolie er hovedårsag til de menneskeskabte klimaforandringer og det svindende eksistensgrundlag, der i kølvandet frembringer krig om de stadig færre resurser til overlevelse, på hele kloden, lige nu i dag fredag d. 13 september 2019.

98% af verdens energi kommer fra råolie eller destilleret olie produkter.

Det er dødbringende og det må stoppes, hvis overlevelse er et instinkt vores art besidder.

En generel reduktion af "ragelse" kunne også være ønskværdig - så belaster man heller ikke kloden med udvinding af materiale og fremstilling, den efterfølgende forsendelse over kontinenter for kort tid efter at ende som tilfældigt affald - blot fordi man ser et tilfældigt tilbud på en hjemmeside. Måske man skulle indføre en månedlig "buy nothing" dag istedet for den årlige?

Philip B. Johnsen

Det er sidste udkald, hvis overlevelse er et instinkt vores art besidder!

Fra Global Sustainable Development Report.
“Critically, recent analysis suggests that some of those negative trends presage a move towards the crossing of negative tipping points, which would lead to dramatic changes in the conditions of the Earth system in ways that are irreversible on time scales meaningful for society. Recent assessments show that, under current trends, the world’s social and natural biophysical systems cannot support the aspirations for universal human well-being embedded in the Sustainable Development Goals.”
Citat slut

Global Sustainable Development Report 2019:
The Future is Now – Science for Achieving Sustainable Development, (United Nations, New York, 2019).
Link: https://reliefweb.int/sites/reliefweb.int/files/resources/24797GSDR_repo...

PS.
Det er morsomt, at der lige nu er fundet planeter lysår ude i rummet, hvor der tilsyneladende er eksistens mulighed for intelegent liv.

Muligvis lysår væk, men er der intelegent liv på jorden?