Læsetid: 4 min.

Endnu en uge i Brexits uregerlig hvirvelvind: Drama i Labour og løgn over for majestæten

Drama og ’attentatforsøg’ ved Labours landsmøde, hvor partiets fløje kæmper om at sikre sig magten efter Corbyn – og fornyet spænding om, hvorvidt højesteret kender Boris Johnson skyldig i, at have løjet for dronningen
Tom Watson blev på weekendens landmøde i Brighton udsat for noget, der ligner et kupforsøg, da græsrodsbevægelsen Momentums formand, Jon Lansman, igangsatte en proces i Labours centralkomité med det formål at afskaffe rollen som næstformand og dermed også dennes ret til at overtage ledelsen af partiet, hvis og når formanden måtte træde tilbage.

Tom Watson blev på weekendens landmøde i Brighton udsat for noget, der ligner et kupforsøg, da græsrodsbevægelsen Momentums formand, Jon Lansman, igangsatte en proces i Labours centralkomité med det formål at afskaffe rollen som næstformand og dermed også dennes ret til at overtage ledelsen af partiet, hvis og når formanden måtte træde tilbage.

Daniel Leal-Olivas

23. september 2019

LONDON – Næppe var Labours landsmøde i Brighton denne weekend begyndt, før det stod klart, hvor splittet partiet faktisk er. Græsrodsbevægelsen Momentum, der spillede en afgørende rolle i at bringe Jeremy Corbyn til magten i 2015, stod bag et forsøg på at desavouere Labours næstformand Tom Watson.

Watson er en midtsøgende pro-EU-politiker, der samtidig med valget af Corbyn blev valgt til posten som næstformand for at forsøge at behage den store del af Labour-partiet, der ikke kan døje Jeremy Corbyn.

’Drive by shooting’

Momentums formand, Jon Lansman, igangsatte en proces i Labours National Executive Committee (centralkomiteen), med det formål at afskaffe rollen som næstformand og dermed også dennes ret til at overtage ledelsen af partiet, hvis og når formanden måtte træde tilbage. Tom Watson blev først informeret om det, da afstemningen allerede var i gang, og han sad og spiste middag på en kinesisk restaurant.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Danske journalister er besatte af Jeremy Corbyn og kan slet ikke forstå, at han ikke på nogen måde er udsat på nuværende tidspunkt. Så godt fast har neoliberalismen fået i selv folk, der formodentlig betragter sig som progressive og måske ligefrem venstreorienterede.