Læsetid: 5 min.

Her er fire af de mest alarmerende oplysninger i whistleblowerens brev om Trump

Et whistleblower-brev, der indeholder efterretninger om, at Trump angiveligt har handlet for egen vindings skyld, blev torsdag offentliggjort. Professor i amerikansk historie Jørn Brøndal udlægger her fire af de mest alarmerende oplysninger i brevet
Brevet med oplysninger, om den amerikanske præsident Donald Trumps afpresning af den ukrainske præsident Volodymr Zelenskij, fik tirsdag forkvinden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, til at annoncere påbegyndelsen af den formelle undersøgelse til en rigsretssag mod Trump. I yderste konsekvens kan sagen ende med præsidentens afgang.

Brevet med oplysninger, om den amerikanske præsident Donald Trumps afpresning af den ukrainske præsident Volodymr Zelenskij, fik tirsdag forkvinden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, til at annoncere påbegyndelsen af den formelle undersøgelse til en rigsretssag mod Trump. I yderste konsekvens kan sagen ende med præsidentens afgang.

Chip Somodevilla

28. september 2019

Whistleblowerens brev, der indeholder oplysninger om den amerikanske præsident Donald Trumps afpresning af den ukrainske præsident Volodymr Zelenskij, fik tirsdag forkvinden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, til at annoncere påbegyndelsen af den formelle undersøgelse til en rigsretssag mod Trump. I yderste konsekvens kan sagen ende med præsidentens afgang.

Brevet, som blev offentliggjort af efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, indgår som en del af den igangværende undersøgelse af præsidenten.

Et centralt punkt i brevet er et telefonopkald, som Trump foretog den 25. juli til den ukrainske præsident. Opkaldet var angiveligt et forsøg på at presse Ukraines præsident til at igangsætte en undersøgelse af Joe Bidens søn, Hunter Biden. Sønnen fik en bestyrelsespost i et stort ukrainsk energiselskab, mens hans far, Joe Biden, var vicepræsident, og Trump anmoder den ukrainske præsident efterforske sønnen for at kaste smuds på sin politiske modstander Joe Biden.

Information har bedt Jørn Brøndal, professor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, fremhæve de fire mest alarmerende oplysninger i brevet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Deep State manifesterer sig - omsider.
Trump har nu dummet sig så klart og eftertrykkeligt, at fælden da må klappe.
OPTUR!
Halleluja

Torben Lindegaard

Selve whistleblower brevet er her:

https://drive.google.com/file/d/1pqFxJABWA5oogCwf21SFZHcPuYFgiZrN/view

The Inspector General's brev til Joseph Maguire, Director of National Intelligence vedrørende videregivelse af brevet til Kongressen er her:

https://www.usnews.com/news/national-news/articles/2019-09-26/read-the-i...

Memorandum af telefonsamtalen er her:

https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2019/09/Unclassified09.201...

Vi mangler det ordrette referat af telefonsamtalen, som er overflyttet til det særligt sikrede arkiv for klassificeret materiale; men som ifølge whistleblower'en ikke indeholder noget som helst klassificeret materiale.

Kenneth Krabat, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens og Gert Romme anbefalede denne kommentar