Læsetid: 3 min.

Grækenland styrker kystforsvar mod nye migrantstrømme

En markant tilvækst i ankomster af flygtninge og migranter til de græske øer fra Tyrkiet har vakt frygt for en migrantkrise af samme omfang som i 2015
Billedet er fra en flygtningelejer på Lesbos og er fra juni 2019. 

Billedet er fra en flygtningelejer på Lesbos og er fra juni 2019. 

Jacob Ehrbahn

3. september 2019

Den græske regering bebuder nu, at den vil iværksætte ekstraordinære tiltag til at imødegå, hvad den betegner som »enorme bølger« af nye asylansøgere, der dag for dag ankommer fra Tyrkiet. Samtidig vokser frygten for, at man skal opleve en massetilstrømning af samme dramatiske omfang som under migrantkrisen i 2015.

Med fartøjer fulde af mænd, kvinder og børn, der atter er begyndt at ankomme til De Ægæiske Øer, har Grækenlands nye centrum-højre-regering lovet at styrke afpatruljeringen af de kyster, som menneskesmuglere med fornyet vigør gør til mål for landsætning.

»Vi ser enorme bølger blive ført til øerne af smuglere, der bruger nye metoder og bedre og hurtigere både«, udtalte landets minister for civilbeskyttelse, Michalis Chrysochoidis, efter i weekenden at have annonceret de nye forholdsregler.

Han tilføjede:

»Hvis situationen udvikler sig som nu, får vi en gentagelse af 2015. Vi vil nu styrke vores grænsebeskyttelse, håndhæve den mere stramt og sætte langt tidligere ind«.

Grækenlands regering vil desuden anmode såvel NATO som EU om hjælp til at øge sine patruljeringer i det berørte farvand.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Johnny Christiansen
David Zennaro og Johnny Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu