Læsetid: 3 min.

Efter høgen Boltons afgang vil Trumps rolle i USA’s udenrigspolitik vokse

Nogle iagttagere mener, at fyringen af sikkerhedsrådgiver John Bolton mindsker risikoen for krig med Iran og Nordkorea. Andre frygter, at der kommer yderligere kaos i beslutningsprocesserne i Det Hvide Hus, hvis Trump overtager den fulde kontrol med USA’s udenrigspolitik
Den amerikanske præsident Donald Trump havde øjensynligt fået nok af Boltons standhaftige modstand mod hans planer om at møde USA’s ærkefjender personligt og lave deals med dem frem for at følge Boltons råd om at føre en militant politik med trusler om militære indgreb mod lande som Nordkorea, Iran og Venezuela.

Den amerikanske præsident Donald Trump havde øjensynligt fået nok af Boltons standhaftige modstand mod hans planer om at møde USA’s ærkefjender personligt og lave deals med dem frem for at følge Boltons råd om at føre en militant politik med trusler om militære indgreb mod lande som Nordkorea, Iran og Venezuela.

Andrew Harrer

12. september 2019

Den republikanske senator Rand Paul lagde ikke skjul på sin fryd tirsdag middag, da han på Twitter så, at præsident Donald Trump havde afskediget sin nationale sikkerhedsrådgiver, den nykonservative høg John Bolton.

»Risikoen for en stor krig på verdensplan falder eksponentielt med Bolton ude af Det Hvide Hus,« lød en noget overdrevet kommentar fra den libertære senator, der af princip er imod alle amerikanske militære interventioner.

Sikkerhedsrådgiveren var på det tidspunkt allerede ude af Det Hvide Hus. Dagen før skal præsidenten have kaldt Bolton til Det Ovale Kontor og bebrejdet ham for at have spredt en historie til pressen om, at vicepræsident Mike Pence bakkede op om Boltons modstand mod Trumps afghanske fredsplan.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer