Læsetid: 10 min.

Bogprojekt af migranter: »Hvis du hører vores historie, så vil du måske hade os mindre«

Der skal sættes ansigt på migranterne, så de ikke kun er tal i en statistik over, hvor mange der drukner i Middelhavet eller når frem til Europa. Det er målet for tre unge afrikanske migranter, der i et bogprojekt fortæller deres historier og om deres frygt og håb i et forsøg på at bekæmpe den racistiske ild, som politikerne puster til
15-årige Thierno Sadou Sow ønsker ikke at glemme sin rejse over middelhavet, selv om minderne også gør ham bange: »Det giver mig styrke at tænke på, hvor jeg kommer fra, og hvordan jeg er kommet hertil. Det giver mig en større styrke og energi til at studere og bevæge mig fremad mod min drøm.« Han er en af 11 unge afrikanske migranter, som fortæller deres historier i et nyt bogprojekt.

15-årige Thierno Sadou Sow ønsker ikke at glemme sin rejse over middelhavet, selv om minderne også gør ham bange: »Det giver mig styrke at tænke på, hvor jeg kommer fra, og hvordan jeg er kommet hertil. Det giver mig en større styrke og energi til at studere og bevæge mig fremad mod min drøm.« Han er en af 11 unge afrikanske migranter, som fortæller deres historier i et nyt bogprojekt.

Martin Gøttske

2. oktober 2019

PIEVE SANTO STEFANO – Blot ti år gammel. Ældre var Thierno Sadou Sow ikke, da han besluttede at tage sin skæbne i egne hænder.

En formiddag i 2015 forlod han sin familie og sin landsby i det lille vestafrikanske land Guinea og gik ti kilometer hen til det nærmeste busstoppested for at tage til storbyen. Men han stoppede ikke der. Alene tog han på en flere tusinde kilometer lang færd, der over tre år førte ham gennem ørkener og krigszoner og over Middelhavet til Italien.

»For min far var det vigtigste, at jeg klarede mig godt i skolen. Da han døde, ville jeg gøre ham stolt, og jeg ville opfylde drømmen om en uddannelse, om et bedre liv. Men min mor var fattig, og jeg forstod, at jeg var nødt til at tage af sted,« siger den i dag 15-årige Sow.

Det eneste, han tog med hjemmefra, var en håndfuld mønter og en trøje, han havde fået af sin afdøde far.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Benno Hansen
ingemaje lange og Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu