Læsetid: 3 min.

Hongkong gør klar til sin egen markering af Folkerepublikkens 70-års fødselsdag

Kinesiske myndigheder slår ned mod kendte aktivister op til landets nationaldag
Protesterne i Hongkong gik søndag ind i deres 17. uge med voldelige sammenstød i travle shopping- og forretningsdistrikter, hvor politiet brugte tåregas, gummikugler, peberspray og vandkanoner mod demonstranterne, mens demonstranterne kastede mursten og molotovcocktails tilbage mod politiet og tændte bål på gaden

Protesterne i Hongkong gik søndag ind i deres 17. uge med voldelige sammenstød i travle shopping- og forretningsdistrikter, hvor politiet brugte tåregas, gummikugler, peberspray og vandkanoner mod demonstranterne, mens demonstranterne kastede mursten og molotovcocktails tilbage mod politiet og tændte bål på gaden

Anthony Wallace

1. oktober 2019

Mindst to højprofilerede aktivister er blevet anholdt forud for Hongkongs markering af 70-året for Folkerepublikken Kina tirsdag.

Politiet har forbudt en stor demonstration arrangeret af gruppen Civil Human Rights Front, der tidligere har organiseret masseprotester, men demonstranter har lovet, at de nok skal blive synlige på dagen for at vise deres vrede og frustration over, at deres rettigheder bliver undergravet af det kinesiske styre.

Mandag blev aktivisten Ventus Lau og skuespilleren Gregory Wong anholdt for deres meddelagtighed i en hændelse den 1. juli, hvor demonstranter tiltvang sig adgang til den Lovgivende Forsamling og vandaliserede plenarsalen.

Wong blev anklaget for at deltage i en »sammensværgelse om at begå en kriminel skade« og for at have »trængt ind i eller forblevet i den Lovgivende Forsamling«, oplyser det prodemokratiske parti Demosisto. Lau er anklaget for de samme lovovertrædelser, oplyser han på sin Facebook-konto.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer