Læsetid: 4 min.

Likvideret på åben gade i Berlin: Ties en »tysk Skripal-affære« ihjel?

Med likvideringen af en georgier midt i Berlin har Tyskland måske oplevet sin egen Skripal-affære. Fra officiel tysk side lægges der fortsat en påfaldende dæmper på sagen, mener Putin-kritikere, men indtil videre er der ingen beviser
10. september 2019

I forhold til de mulige konsekvenser har det formodede lejemord på den georgiske Zelimkhan Khangoshvili fået meget beskeden opmærksomhed i de internationale medier. Forløbet lyder ellers som taget ud af en krimi fra Den Kolde Krig:

Fredag den 23. august gik den 40-årige Khangoshvili til fods gennem Tiergarten-parken midt i Berlin, da han blev passet op af en cyklist. Med en Glock 26-pistol skød cyklisten først Khangoshvili til jorden, for derefter på klos hold at dræbe ham med to skud i hovedet.

Efter den brutale henrettelse skiftede den formodede gerningsmand tøj i et buskads, og han kastede både cykel, pistol, en paryk og en skægtrimmer i Spree-floden. Forbipasserende, der havde set bortskaffelsen af bevismaterialerne, ringede straks til politiet, så to betjente, der tilfældigvis var i nærheden, kunne pågribe den formodede gerningsmand under flugten – i øvrigt på et elektrisk løbehjul og nu ’forklædt’ som turist i sandaler og lyserød T-shirt.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henning Kjær
  • Torben Lindegaard
Henning Kjær og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer