Læsetid: 6 min.

Modi har lukket ned for indisk Kashmir og sat kritiske politikere i husarrest

Den indiske regering har annulleret den del af forfatningen, der i syv årtier har sikret autonomi for delstaten Kashmir. Formålet er angiveligt at styrke økonomien ved at knytte delstaten tættere til resten af Indien. Indtil videre har resultatet været 40 dages de facto undtagelsestilstand for millioner af indbyggere med vejspærringer, razziaer og lukkede mobil- og internetforbindelser
Indiens premierminister Modi har anuleret den paragraf, der gennem syv artier har givet delstaten Jammu og Kashmir særstatus fra den indiske forfatning. Det har resulteret i en indtil videre 40 dage lang undtagelsestilstand, vejspærringer, razziaer og lukkede mobil- og internetforbindelser.

Indiens premierminister Modi har anuleret den paragraf, der gennem syv artier har givet delstaten Jammu og Kashmir særstatus fra den indiske forfatning. Det har resulteret i en indtil videre 40 dage lang undtagelsestilstand, vejspærringer, razziaer og lukkede mobil- og internetforbindelser.

Sajjad Hussain

13. september 2019

For første gang i over 600 år bliver der ikke afholdt fredagsbøn i Khanqah-e-Moula-moskeen. Den er beliggende i den gamle bydel i Srinagar i den indisk kontrollerede del af Kashmirdalen – et af verdens mest konfliktplagede områder i grænselandet mellem Indien og Pakistan.

»Gennem alle oprørerne holdt vi aldrig op med at bede på dette sted. I 1990’erne, da geværerne rungede fra alle sider, plejede min far at vågne op før daggry hver dag og recitere religiøse vers her. Selv på det tidspunkt stoppede vi ikke med at bede her,« fortæller imam Peer Haji Bilal Ahad Hamdani til det indiske netmedie scroll.in.

Helligdommen fra det 14. århundrede er ikke ene om at ligge øde hen. Det samme gælder mange andre moskeer for ikke at tale om skoler, markeder, offentlige bygninger og hele kvarterer i de mest påvirkede områder. Sådan har det været i 40 dage – siden delstaten praktisk talt blev lukket ned på ordre fra centralregeringen i Delhi.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • David Zennaro
  • Erik Karlsen
  • Christian Mondrup
  • Olaf Tehrani
  • Poul Erik Riis
Steffen Gliese, David Zennaro, Erik Karlsen, Christian Mondrup, Olaf Tehrani og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer