Læsetid: 4 min.

Netanyahu skal samle den israelske højrefløj, hvis han vil være sikker på at undgå fængsel

Benjamin Netanyahus løfte op til tirsdagens valg om at annektere en tredjedel af Vestbredden har forarget omverdenen, men bliver ikke taget seriøst i Israel. Formentlig handler det mere om at forlænge premierministerens politiske liv end om at udvide den jødiske stat. Ingen af delene ser ud til at lykkes
Benjamin Netanyahu håber på en valgsejr på tirsdag, der kan sikre ham immunitet mod de anklager for korruption og bestikkelse, israelsk politi og anklagemyndighed har forberedt imod ham.

Benjamin Netanyahu håber på en valgsejr på tirsdag, der kan sikre ham immunitet mod de anklager for korruption og bestikkelse, israelsk politi og anklagemyndighed har forberedt imod ham.

Ziv Koren

14. september 2019

Det vakte forudsigelig international opsigt, da Israels premierminister kun en uge før Knesset-valget på tirsdag lovede sine vælgere, at han agter at annektere Jordan-dalen og en luns af bredden til Det Døde Hav.

Nyheden var breaking news på det globale medietapet, men fik ikke samme opmærksomhed i Israel. Her skrev kommentatoren Anshel Pfeffer eksempelvis, at »hvis Netanyahus ’særlige’ erklæring beviser noget som helst, er det hans foragt for sine egne vælgere«.

Pfeffer, der skriver i den liberale avis Ha’aretz, gør opmærksom på, at Benjamin Netanyahu i mere end ti år ved magten har været tilfreds med den militære besættelse af Jordan-dalen, hvorfor påstanden om »en pludselig historisk mulighed« for yderligere annektering handler mere om hans egen politiske overlevelse og personlige frihed, end om udvidelse af den jødiske stats suverænitet i de besatte områder.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Winberg
  • Anker Heegaard
  • Carsten Mortensen
  • Pietro Cini
  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Poul Erik Riis
  • Marianne Stockmarr
Erik Winberg, Anker Heegaard, Carsten Mortensen, Pietro Cini, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Poul Erik Riis og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kan de mennesker dog ikke lade være med at gen-gen-gen-opføre det gamle testamente (og andre gamle tekster) ?