Læsetid: 8 min.

For Polen er der tre slanger i Paradis: En rød for Rusland, en brun for Tyskland og en regnbuefarvet

Næste søndag skal polakkerne vælge, om de vil vende tilbage til den liberale, globalistiske kurs, de var på indtil for fire år siden, eller om de vil lade regeringspartiet færdiggøre den illiberale, nationalistiske forandring, det har lovet
En deltager i et protestmøde i Warszawa den 27. juli, der blev arrangeret efter den vold, der blev rettet mod LGBT-personer under den første prideparade i byen Bialystok tidligere på sommeren. I løbet af foråret havde en del kommuner rundt om i Polen erklæret sig for ’LGBT-frit område’.

En deltager i et protestmøde i Warszawa den 27. juli, der blev arrangeret efter den vold, der blev rettet mod LGBT-personer under den første prideparade i byen Bialystok tidligere på sommeren. I løbet af foråret havde en del kommuner rundt om i Polen erklæret sig for ’LGBT-frit område’.

Kacper Pempel

1. oktober 2019

WARSZAWA – I midten står en ekstra høj, guldbelagt stol til formanden. På første parket præsidentlogen, lige foran formandens stol talerpulten med nyanlagt kørestolsrampe, og foran den, i vifteform, de 460 pladser, der ifølge den polske grundlov er på valg hvert fjerde år.

Guiden på rundturen i det polske parlament, Sejm, forklarer, at parlamentarikerne er grupperet efter en klassisk højre-venstre-skala – højrefløjspartierne til højre, set fra talerstolen, midterpartierne i midten og venstrefløjspartierne til venstre.

Spændingen stiger, mens hun gennemgår de repræsenterede partier, et efter et. For hvem pokker skal man placere til venstre, når der overhovedet ikke blev valgt nogen venstrefløjspartier ind i Sejm ved seneste parlamentsvalg i oktober 2015?

Svaret er naturligvis pragmatisk: de mest højreorienterede til højre, de lidt mindre i midten og de centrum-agtige (og den tyske mindretalskandidat) til venstre. Desuden: de fine kandidater, der har været valgt i flest perioder, placeret forrest i salen, de unge, nyvalgte på de billige rækker bagest.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lars Rasmussen
  • Christian Mondrup
Lars Rasmussen og Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer