Læsetid: 5 min.

Én efter én stillede 19 præsidentkandidater op til dyst. Elizabeth Warren vandt

Fem måneder inden det vigtige demokratiske primærvalg i den nordøstlige delstat New Hampshire var senator Elizabeth Warren klart favorit i feltet af præsidentkandidater, da partiaktivisterne lørdag samledes til det årlige konvent. Begivenheden har traditionelt tjent som affyringsrampe for undervurderede kandidater
Senator Elizabeth Warren var den mest populære på lørdagens konventet i New Hampshire.

Senator Elizabeth Warren var den mest populære på lørdagens konventet i New Hampshire.

Gretchen Ertl

9. september 2019

Allerede tidligt på formiddagen lørdag var der noget usædvanligt på færde uden for den sportshal i byen Manchester, hvor Det Demokratiske Parti i delstaten New Hampshire skulle holde sin årlige kongres.

Præsidentkandidat og senator Elizabeth Warren måtte nærmest flygte i hast fra en entusiastisk skare af tilhængere og ivrige reportere efter et kort visit i den bod, hendes lokale medarbejdere havde opstillet i dagens anledning.

Senatoren, der er fra nabostaten Massachusetts, nåede lige at omfavne et par frivillige og få taget en selfie med en tilhænger. Herefter måtte hun eskorteres til en ventende bil.

Episoden var et forvarsel om, hvad der ville ske senere på partikonventet lørdag, hvor Warren blev modtaget af en øredøvende og stående ovationer fra flere tusinde delegerede.

Partikongressen tiltrækker traditionelt alle de demokratiske præsidentkandidater. Det er nemlig her i New Hampshire, at det første primærvalg finder sted – i februar 2020. Primærvalget falder ti dage efter partivalget i midtveststaten Iowa og anses for at være mere repræsentativt.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Thomas Tanghus
Morten Lind og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Liz er i stadig større kontakt med Hillary Clinton her under primærvalgkampen. Øv! Så er det pludselig svært at overbevise folk om at man ikke er på milliadærernes side og deres flodbølge af påvirkningspenge. 2 mia. dollar (13,5 mia. dkk) spenderede Hillary Clinton under sidste valgkamp - primært store donationer fra store kanoner. Så mon ikke en stemme på Liz Warren er en stemme på status quo. Det går jo godt i USA - de rige har mange penge og de fattige har mange jobs.

https://www.nbcnews.com/politics/2020-election/warren-clinton-talk-behin...