Læsetid: 3 min.

Stort tysk klimaudspil skydes ned fra højre og venstre

Efter omfattende klimademonstrationer og maratonforhandlinger kom den tyske regering fredag med et klimaudspil, hvor en mild CO2-beskatning støttes af en lang række forbud og støttetiltag. Alt for lidt, innovationsfjendtlig og nytteløs jobdræber, lyder den første kritik
Efter omfattende klimademonstrationer i blandt andet München kom den tyske regering fredag med et klimaudspil, hvor en mild CO2-beskatning støttes af en lang række forbud og støttetiltag

Efter omfattende klimademonstrationer i blandt andet München kom den tyske regering fredag med et klimaudspil, hvor en mild CO2-beskatning støttes af en lang række forbud og støttetiltag

21. september 2019

Tyskland står for Europas største CO2-udledning, som stort set ikke er faldet i Angela Merkels 14 år ved magten. Desuden vil landet ikke leve op til sine egne klimamål for 2020, og det er allerede tvivlsomt, om målet for 2030 – en reduktion på 55 procent i forhold til 1990 – kan nås.

Samtidig er Tyskland Europas suverænt største industrination og økonomisk lokomotiv for hele EU. Der har derfor været en stærk debat op til fredagens tyske klimaudspil, som Merkel rejser til FN’s klimakonference i New York med.

Det var altså næppe spil for galleriet, at spidsen af den tyske regering forhandlede hele natten til fredag, før det såkaldte Klimakabinet med nogle timers forsinkelse kunne træde sammen fredag middag, mens op mod 100.000 Fridays for Future-demonstranter var samlet i Berlins gader.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Torben K L Jensen
  • Anker Heegaard
  • Ejvind Larsen
Morten Lind, Torben K L Jensen, Anker Heegaard og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu