Læsetid: 4 min.

I syv timer lang tv-maraton skal præsidentkandidater tale om klima. Men ikke med hinanden

For første gang vier en amerikansk tv-station i en valgkamp en lang aften til at udspørge præsidentkandidater om deres klimapolitik. Men de vil blive udspurgt hver for sig. Partiledelsen har nemlig nedlagt forbud mod en tv-debat. Klimaaktivister protesterer
CNN vil onsdag aften arrangere et klimaforum med de demokratiske præsidentkandidater - et format som flere klimaorganisationer har kritiseret. Her ses en tv-debat med de demokratiske præsidentkandidater fra d. 30. juli 2019.

CNN vil onsdag aften arrangere et klimaforum med de demokratiske præsidentkandidater - et format som flere klimaorganisationer har kritiseret. Her ses en tv-debat med de demokratiske præsidentkandidater fra d. 30. juli 2019.

CNN

4. september 2019

BOSTON – Den amerikanske tv-station CNN arrangerer onsdag aften og nat et syv timer langt klimaforum med ti demokratiske præsidentkandidater.

Det er første gang i amerikansk fjernsyns historie, at en station udvælger klimakrisen som et emne, der fortjener mere opmærksomhed i en valgkamp end andre emner, eksempelvis kriminalitet begået med skydevåben, immigration og sundhedsforsorg. Og det er ikke sidste gang i Det Demokratiske Partis primærvalgkamp, at den globale opvarmning fremhæves på bekostning af andre presserende problemer i det amerikanske samfund.

En anden kabel-tv-station, MSNBC, planlægger at gennemføre en lignende maratonudsendelse, dog over to dage den 19. til 20. september.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
Johnny Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer